10-15 cm snö i söder

Ymnigt snöfall över västra Götaland.

Nu under lördagsmorgon och förmiddag drar ett område med ymnigt snöfall in över de västra delarna av Götaland. Lokalt väntas upp till 15 cm snö under dagen.

Till viss del, främst i Halland, Skåne och Blekinge,  kommer det att komma som blötsnö.

Detta, såväl snö som blötsnö, kommer givetvis att kunna ställa till med en hel del problem. SMHI har utfärdat varningar som ni kan följa här på sajten.

Till detta skall vi lägga att det blir blåsigt med kulingvindar längs med Västkusten och sydvästra Östersjön.

/Martin

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

13 CommentsLeave a comment

  • Här i Nyköping är det -1 grad och yrsnö, fast kartorna säger uppehåll. Som det ser ut kommer kalluften att helt oressa undan mildluften nästa vecka, även i Sydeuropa. Du tror att vintern blir fortsatt mild, men jag håller inte riktigt med, jag tror att det blir ihållande kyla i februari-mars.

  • Här 7 mil norr om Nyköping hade vi -13 inatt. Kallast hitills i vinter. Nu mer dimmoln o en o annan flinga ur molnen. Sakta mildare

  • Vad jag sett på accuweather så är kylan bara bestående i 7-10 dagar , sedan åter tillbaka till mildvädret ( Södra Sverige ).

  • Nu snöar det ymnigt här i Huskvarna. Hoppas kylan håller i sig den här gången så vi hinner få lite vinter.

  • Mycket vind och snö! Så sjukt underbart. Jag är så oerhört nöjd med det här vädret! Nu är det bara att det stannar och består i minst 2 veckor. Det är min önskan.

  • Har inte kommit nånting här i Gnesta heller..förutom några snöflingor imorse.. Ser iallafall att ett band med snöbyar är påväg in från norra Gotland. Hoppas det kommer nått nu då! Bara inte temperaturen fortsätter att stiga, för det är +0,5 nu…

  • Kan du svara om vi kommer få något mer blidväder i vinter eller om kalluften som följer kommer att dominera i februari (och mars?)?

  • Ett högtryck över Sibirien rör sig västerut mot Europa, och i bl.a Moskva väntas i veckan dagstemperaturer på 23-26 minusgrader. Kalluften är verkligen etablerad över östra Medelhavet, och en vän till mig befinner sig innanför Thessaloniki vid grekiska medelhavskusten. Där är marken snötäckt, och det är minusgrader. Nu börjar läget bli likt det förra vintern, och sådana högtryck kan vara svåra att putta undan. Kan jag ha rätt Martin, när jag påstår att kalluften kan bli långvarig?

  • Har snöat i Jönköping enda sen kl. 14 idag och nu verkar det som om det har slutat. Det har kommit ca 1 dm nysnö. Kommer det kunna komma mer snö under natten och morgondagen? Och isåfall hur mycket?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *