Varmt någon dag till

Av Martin Hedberg

Jag har just varit ute och hämtat morgontidningarna (tack för att de kommer tidigt). Solen lyser orange. Fåglarna kvittrar, det är dagg, vindstilla och doftar fantastiskt gott. Det är något hoppfullt med tidiga mornar och bra väder. Än är det bara 8 grader här, men det kommer att bli varmare.

Under tisdagen kommer det att åter bli temperaturer kring 25 grader på många platser. De högsta värdena återfinns idag i Svealand istället för mellersta Norrland (där det ”bara” blir kring 20!). Många jag möter tycker att det är en perfekt start på sommaren. Få reagaerar på att det fortfarande bara är maj.

Även under onsdagen kommer det att vara kring 20-25 på en del platser, men nu har det blivit lite mer ostadigt. Natten till onsdagen driver tex ett område med regn in över Jämtland.

På torsdag blir det spridda skurar, dvs regn på en del platser, men inte alla. Och på fredag driver ett intensivare regnområde förbi i närheten av de östra delarna av Götaland och Svealand, men det mest intensiva håller sig troligen ute över Östersjön.

Många kommer säkert att tycka att det är kallt på fredag. Temperaturerna blir då nämligen kring de för årstiden normala.

/Martin

      

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

4 CommentsLeave a comment

  • Varför är det så svårt på våren att bedöma 4-5dagar i förväg hur mycket regn det skall komma? Senare på året så har prognoserna tendens att stämma bättre ! Här (östra Svealand) blir det alltid mindre regn än prognoserna säger!

    MVH Matts

  • Hur mycket kallare kommer det att bli framåt slutet av veckan, och finns det risk för så låga morgontemperaturer att vi får blötsnö i Nyköping på morgonen som vi fick i början av månaden?

  • ”Temperaturerna blir då nämligen kring de för årstiden normala.”

    Tur det ändå, för det innebär att man åtminstone slipper cykla till jobbet med mössa och vantar på morgonen. April var jobbig, för ofta fick man ha just mössa och vantar på morgonen, medan man på eftermiddagen fick slänga av sig nästan alla kläder då man skulle hem. Det gällde att ha plats på pakethållaren för kläderna. 🙂

    Martin: Sånt man får stå ut med 🙂 Snart även regnkläder :/