Våren är inte här ännu

Av Martin Hedberg

Milt över helgen och i början av nästa vecka.I samband med det skall fronter, lågtryck och regn/snö passera oss på väg österut.

Sedan, onsdag-söndag kommande vecka, blir ett kallgrader. Därefter hamnar vi troligen åter i ett västvindläge med mildare luft som strömmar upp över Skandinavien.

/Martin

      

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

18 CommentsLeave a comment

 • Kallt blir det snart igen ja. Det kan väl inte finnas någon vidare stor sannolikhet i att det blir västvindar igen från från måndagen om dryga veckan. Prognoser över 10 dagar är väl som att kasta mynt.

 • Håller med Rolf.. våren har väl aldrig kommit i februari. Eller beror det på de s.k klimatförändringarna att den skulle kunna komma redan?

 • Smhi kontrollerar vädret och vi vet av erfarenhet att det som kan tyckas vara planlös djävulskap för oss vanliga dödliga egentligen är något mycket mer mörkt och fruktansvärt. Därför tänker jag frammana en fantasivärld på samma sätt som man sveper in sig i en varm filt och in i det sista förneka varje minusgrad fram till kommande vinter. Våren är här för mig nu.

 • Vår och vår men våren är på väg i alla fall och det kommer vara lite fram och tillbaks nu.Vi för hoppas dom riktigt varma luftmassorna snart sveper upp över oss och då är våren här ett faktum.
  Nån kall sträng vinter blir det inte mer av

 • Den 14 feburari har man i sin prognos klantat till sej värre än värst.Sol och 10 minusgrader….
  Så blir det ju inte.

 • Lite konstig vinter. Snö och skidföre härnere vid Öresundskusten redan i mitten av november och två månader framåt. Nu barmark och idag + 8 C. Brukar ju annars vara kallast i februari och en del skidsnö. Men det lär väl vända än en gång. Ska bli rejält blåsigt idag, men än så länge bara lite lättare vindbyar.

 • Hur kan du säga att det ska bli kallt nästa följt av mildare väder. Det kan lika gärna bli så att kall ryssluft sveper över och ner över Sverige,för det kan jag lova…;)

 • Alla väder är dåliga för båtar som är läck.

  Februari ska väl vara den kallaste månaden, med duktig tjäle. För varmt nu, tycker jag. (Undrar varför det är det. 😉 )

  En annan sak är de stora temperaturskillnaderna mellan dag och natt som har varit nu ett tag. Åtskilliga minus på kvällen/natten och åtskilliga plus på dagen. Är det som det ska vara? Har SMHI någon handlingsplan för det?

 • Hårda krav för vår enligt somliga. Men till Landskrona och mätstation Örja kom våren redan en bit in i januari, då det var idel temperaturer över noll dygnet runt, fem dygn i rad. Och all snön (utom de största drivirna) töa väck ! Då är det metrologiskt sett i varje fall inte vinter, och eftersom solen dessutom
  nu nästan en middagshöjd av 20 grader så börjar snödropparna visa sig. Vi hade 7-8 grader igår – och golfbanan har öppet 9 greener (av 36) – ett vårtecken jag dock inte deltar i !
  Visst kommer det alltid nått litet bakslag, men våren är här !!! Starta Allsvenskan ! Och Superettan ! Där BoIS ska göra upp seriesegern med Hammarby !

 • Jag såg en artikel i någon tidning med rubrik om varför våren inte skulle komma än.
  Men det är ju bara den 6 februari !
  Varför börja tala om våren redan nu ?

 • Vi vill ha vår nu och våren kommer.Vi behöver den så väl.Vi behöver värme och ljus.Ni får tro vad ni vill om kalla vindar och kyla och annat,men det är bara negativt tänk som drabbat er .
  Våren är på väg,sakta men säkert och med den,Ljuset,värmen och kärleken.

 • Håller med.. man kan vara negativ och tro på kyla och minusgrader och mörker om man gillar det, eller positiv och hoppas på värme, ljus och underbara dofter.. =) våren är här! =D

 • Februari är normalt den kallaste månaden i södra halvan av landet och våren ska inte komma till Mälardalen förrän runt vårdagjämningen. Förhoppningsvis kan vi framöver se fram mot en riktig vårvinter med sol, någon plusgrad på dagarna och 5-15 minus på nätterna. Underbart!

 • Ser dock ut som sträng kyla snart i Sydsverige! Kylan håller i sig en bit in i mars. Men kanske inte lika sträng som nu i slutet av februari.

 • Rolf och Stefan, man behöver inte gå längre tillbaka än ”vintern” 07-08, då det inte var någon vinter alls i södra delarna av landet. Det var höst och sedan blev det vår. Våren kan ju, rent meteorlogiskt, inte komma tidigare än 15 februari, så det var höst fram till dess.