Vädret i Valborg

Valborgseld

Det omväxlande vädret fortsätter. Aprilväder hela vägen in i maj. Valborg blir inget undantag.

Det börjar med soligt väder på många håll. Men under torsdagen, Valborgsmässoafton, så drar en front med regn och regnskurar in över Västra Götaland. Regnområdet fortsätter sedan norr- och österut över landet.

Nej, det blir inte bara regn och rusk. Men det hänger i luften. På en del platser blir det inte ens molnigt. Så vi tar en ögonblicksbild över hur det troligen kommer att se ut under kvällen när man skall avbryta en trevlig middag för att trampa runt bland grannar som vilset tittar på när en massa ris och kanske några gamla möbler förvandlas till rök och aska.

ValborgseldEtt brett band med ostadigt luft, läs regn/regnskurar, täcker landet från Västerbotten ner till Skåne. Vid åtta-tiden på kvällen har regnet ännu inte kommit fram till Östra Svealand, Öland, Gotland, samt kustlandet i Västerbotten och Norrbotten.

Framför detta regnområde, dvs i de områden nämnda ovan som ännu har uppehåll, så blir det blåsigt med måttliga till friska sydliga vindar. Se till att inte tända brasan innan det börjat regna så att det inte tar fyr någon annanstans.

Några timmar senare på kvällen och under natten så lättar molnigheten och nederbörden upphör, detta med början i samma område som fick in regnet först, dvs Västra Götaland.

Temperaturerna på kvällen kommer i Norrland att vara mellan 0 och +5. I Svealand och Götaland mellan 5 och 10 grader.

På fredag och lördag så fortsätter lågtryck att prägla vädret. Men det blir inte bara moln och regn och blåst, utan även en hel del sol.

Riktigt bra väder, och just nu menar jag med det En hel del sol, ser det ut att bli på söndag.

/Martin

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

2 CommentsLeave a comment

  • Idag är det ingen som babblar om någon växthuseffekt. Konstigt att det är helt plötsligt ovanligt kallt för året, men det går säkert att vrida det till att det måste vara förbränning av olja som orsakar det kalla vädret också med lite god vilja.

  • Här i N Bohuslän sprack det upp redan vid 12-tiden, men det är svalt, 12.5 gr som mest idag. Det blir en fin brasafton ute. Hoppas att ”enstaka” håller sig hemma. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *