Högtryck och sol

Av Martin Hedberg

Idag torsdag blir det sol på många platser i landet. Detta till följd av att lågtrycket dragit vidare österut och ersatts av en högtrycksrygg.

Nu blir inte högtrycksryggen så långvarig, men i alla fall i dag kan vi njuta av en del sol. Dock inte på alla platser, men på de flesta sett till ytan.

Det dröjer kvar en del, men inte så kraftigt, regn i östra Norrbotten och Västerbotten och det kan förekomma någon lättare skur i västra Götaland och Värmland.

Temperaturmässigt håller vi oss mellan 15 och 21 grader. Inte högsommar precis, men snarare något som kanske kan beskrivas som en tidig sensommar.

/Martin

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

7 CommentsLeave a comment

 • Jag vill minnas att John Pohlman kallar små högtryggsryckar som knappt räcker för en mellandag för ”ynkryggar”.
  Men efter sommaren som varit finns inga skäl att klaga…

  Martin: 🙂

 • Hej!
  Undrar om det blir mycket varmare än såhär resten av sommaren (el. det som finns kvar av sommaren!).
  Själv tycker jag att det har varit en kanonfin sommar med väder som passar alla människors smaker!

 • Nu kommer hösten och vintern. Får se hur länge det dröjer innan någon bettar på ”ingen vinter söder om Vänern”. Haha!

 • Strålande sol från klarblå himmel i Stockholm i dag. Men solen är ack så svag nu, snart 2 månader sedan midsommar motsvarar ju i solstyrka samma effekt som i april (lika långt från midsommar åt andra hållet). Märks också tydligt hur mycket lägre solen står på himlen. Och 35 minuter kortare dag än för en vecka sedan. Brrr. Snart dags att fly landet….

  Martin: Flykting på grund av höst? Klent virke… 😉

 • På dessa breddgrader får folk depression på hösten och vintern pga mörkret. Vid ekvatorn förekommer sånt knappt. Så inte så konstigt folk flyr landet… Vi människor trivs inte i så mycket mörker, ljust dygnet runt är heller inte så speciellt bra, vilket leder till svårt att sova som ett exempel. Lagom är bäst.

 • Martin: Jag tar hellre en isbit i drinken på en sandstrand än en istapp i huvudet på en sandad trottoar, men vi har ju alla olika glädjeämnen här i livet 😉