Stökigt väder

Av Martin Hedberg.

Det var vackert väder på många platser i helgen. Men nu är det annorlunda. Stökigt är nog ett bra ord om man bara skall använda ett ord.

Ett nederbördsområde har kommit in över Västkusten och det rör sig åt nordost över landet. I Götaland och södra Svealand faller nederbörden ut som regn. Från Värmland-Örebro-Västmanland och norrut faller det ut som snö.

SMHI har utfärdat en klass-1 varning för snöfallet. Jag kan även tänka mig att det bli halt på många platser där regn faller på kalla vägbanor och trottoarer. Regnet fryser helt enkelt till is på kalla ytor. Det kommer även att kunna kondensera vattenånga direkt från luften på kalla ytor.

Det som händer är att mildare luft strömmar upp över landet. Låt vara att det kan vara någon kall natt, men överlag så blir det lite drygt fem grader varmare kommande dagar.

Och i övergången, dvs idag, så blir det både regn, snö och blåsigt.

/Martin

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

4 CommentsLeave a comment

 • Trist väder! Kan man sia om när kylan kommer tillbaka i södra Sverige? Hellre minusgrader och snö än detta iskalla regnplaskande.

 • Hej,Martin här är det kulingvindar med regn.
  En fråga angående orkanen ”Sandy” som väntas in
  över östsidan i New York,tror du att om några veckor
  så kan vi här i Sverige väntas få känning av denna
  orkan som en storm här???
  Mvh:Hallandskusten.

 • Kan du förklara lite av vad som händer med orkanen Sandy i USA? Högt vattenstånd befaras, är det vad som kallas stormflod? Vad innebär det att ovädret möter en kallfront när det kommer in över land? Andra stora orkaner har kommit till oss i försvagad form efter någon vecka, kommer detta att ske med Sandy också?