Sol, sedan regn och blåst

Av Martin Hedberg

Tisdag och onsdag så ger en högtrycksrygg relativt stabilt väder i Skandinavien. De flesta platser får inte bara uppehåll utan även sol och lite varmare än det varit de senaste dagarna. Undantaget är östra Västerbotten som under tisdagen tidvis får regn. Överlag så får Norrland mer moln än Götaland och Svealand. I söder blir det också lite varmare än i norr.

Under torsdagen kommer ett rätt så omfattande moln- och regnområde att dra in med början över västra Götaland och västra Svealand. Det rör sig under dagen vidare både öst och norrut.

Och på freda blir det blåsigt i Götaland och Svealand, medan regnet koncentrerar sig i Norrland. Detta då ett lågtryck bildats över just Norrland.

Så kommande dagar får vi lite av varje när det gäller väder. I vissa fall blir det mycket.

/Martin

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

5 CommentsLeave a comment

 • Jag har i mitt arbete nästan alltid varigt väderberoende så då kollar man ofta väder prognoserna jag har märkt att tillförlitligheten på prognoserna har blivit sämre
  varför är det så litar ni för mycket på datorerna eller programmerar ni dom fel
  samma sak gällande den påstådda globala uppvärmningen ett litet fel i programmeringen visar fel på vädret i framtiden
  men ja vi ska vara försiktiga med vad vi släpper ut i miljön främst gifter

 • Martin.
  Jag tycker mig ha märkt att ”vädret” oftast går snabbare än prognosen. T ex regnet hinner ofta passera o komma tidigare än prognosen säger.
  Ex vis när man kikar på 4-5 dagar framåt.
  Är det så, eller vad säger statistiken?

  Martin: Intressant observation. Har inget bra verktyg för att kolla upp det automatiskt, men skall se om vi kan göra det subjektivt.

 • Era prognoser för olika orter stämmer ibland väldigt illa. Häromdagen stod det +17 och solsken, inte en droppe regn. Utanför fönstret regnade det ymnigt och var +12.

  Jag förstår att det är svårt att pricka in exakt var skurar kommer och hur regnområden kommer röra sig. Det vore dock bra om denna osäkerhet speglade sig i prognoserna genom att man anger temperatur och nederbörd i intervall, och kanske en riskprocent för att det blir sol, moln och regn.

 • Mariette, har också märkt det, likaså i vintras när snö kom så var det ofta det kom snabbare än prognosen angav. Skumt!