Midsommarvädret idag

Martin säger: Mycket sol och en del regn.

Men där det regnar kommer det troligen rätt mycket. Och eftersom de områden/landskap som får regn är betydligt färre än de som får sol och uppehåll, så listar vi de med regn. Det handlar om Jämtland, Härjedalen, nordligaste Dalarna, delar av Lappland, västra Hälsingland, västra Medelpad och västra Ångermanland.

Det varier lite under dagen eftersom regnområdet kommer in över fjällkedjan och sedan rör sig österut. Mest får Jämtland och Härjedalen.

Men övriga landskap (behöver jag verkligen lista dem?) får sol och växlande molnighet. Man skall väl inte utesluta någon regnskur, det är ju trots allt Midsommar. Men på det hela taget får större delen av Sverige rätt bra midsommarväder. (Det här med vad som är ”bra” varierer ju från person till person, men just på midsommar vill nog de flesta ha sol.)

Jag vill tillägga att inte heller idag är vädermodellerna överens. Tex ger Brittiska UKMO en del skurar i Götaland och Svealand, medan Amerikanska GFS inte gör det. Den har istället skurar i Skåne. Det bifalls även av NOGAPS. Ingen av modellerna tvivlar dock över regnet i sydvästra Norrland. Men lufftrycket skiljer sig fortfarande från 1004 till 1008 hPa i lägsta mellan olika modeller.

Med det vill jag önska alla en trevlig Midsommar. Med eller utan sol.

/Martin

      

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *