Snö och regn passerar idag

Av Martin Hedberg

Ett område med snö och regn passerar Svealand och södra Norrland under dagen. Moln driver förbi Götaland, men troligtvis utan att det faller ut så mycket regn (i alla fall inte snö).

i övrigt får stora delar av landet en del sol idag.

Och hur var det med vindarna? Jo vindarna kommer att tillta igen, främst i Götaland och södra Svealand under dagen.

Helgvädret? Det blir en hel del sol i helgen.
Kanske borde skrivit det i rubriken istället för att annonsera att det tidvis blir snö och regn på vissa platser idag? 🙂

/Martin

      

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

5 CommentsLeave a comment

 • Det jag har lagt märke till är de relativt blygsamma maxtemperaturerna vi hittills haft i april, i allmänhet 6-12 grader. 2009 hade vi ofta 16-22 grader under motsvarande period, och även 2007 hade vi allmänt 15-21 grader under april. Beror de förhållandevis lägre maxtemperaturerna i Nyköping på det kalla Östersjön?
  PS. Har du någon tanke om hur majvädret möjligen skulle bli? I fjol var det rent bedrövligt i Stockholm.

 • 2009, 2000 och 2007 hade vi i Älmhult betydligt varmare än normalt för april. Hittills i år ligger vi också betydligt över genomsnittet för början av april.

 • Daniel:Kan spontant säga utan att vara expert i området att tempraturen på 16-22+ i Snart mitten på april är Rejält över normal tempratur för att vara mitten på april. normalt i södra sverige se länk nedan är runt 10-12+ mitt på dagarna men med vissa dagar uppåt 20+ max 1-3 dar,förmodlingen var april 2009 en av de varmaste april på ett tag så det är inte direkt ovanligt med den tempen du har.

  http://svt.se/2.52851/1.793745/normalt_aprilvader

 • Nej jag insåg det när jag genomsökte smhi:s temperaturlistor som från den 3 april till nu visade varmare än normalt i hela landet, i synnerhet då i söder med lokalt mycket över, antagligen tackvare milda nätter i samband med nederbörd. Idag regnade det här i Nyköping, mitt på dagen var det skyfall. I Östergötland var det än värre, där åskade och regnade/haglade det, vilket jag kunde se ända från Nyköping. Riktigt maj-juniväder med andra ord. Härligt!

 • Hej, dom flesta vill ha bra väder, dom flesta vill ha bra levnadsstandard, även dom på Indonesien och dom vill säkert ha ett bra klimat att leva i, men går det ihop med ett bra klimat? Vem vill döma dom.
  Vi har själva, skitat ner planete , tidigare i historien, där i ligger ett av problemen. mvh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *