Så blir vädret fram till Valborg

Temperatur i Valborg

I södra halvan av landet blir det nu gradvis allt varmare. Nej jag prata inte global uppvärmning utan en uppvärmning som är begränsad till Sverige från Dalarna och söder ut.

Det blir förhållandevis varmt även i Norrland, men mest markant blir det i söder.

Temp_Valborg-14.001I morgon lördag väntar jag en eftermiddagstemperatur på mellan 15 och 20 grader i hela landet undantaget Lappland där det blir omkring 10.

På söndag sker något som på temperaturkartorna ser ut som att värmen ”rinner” söderut. Det blir någon grad svalare i norr, samtidigt som det blir någon grad varmare i södra halvan av Sverige. Det betyder att Norrland får 10-15 grader, medan det i Svealand och Götaland, samt Gävleborg, blir omkring 20 grader på eftermiddagen

På måndag är det än mer accentuerat med värme i söder. Nåja, vi pratar om att det blir någon grad varmare än 20 på ett par platser i inre delarna av Götaland/Svealand. Samtidigt är det lite svalare i kustbandet.

Hur som helst. Denna värme är inte bara lokal, den står sig inte heller så länge. På tisdag blir det ett ordentligt omslag till svalare väder och på Valborg är det ytterligare lite kallare och ostadigt väder. Mer om detaljerna senare, men räkna redan nu med ostadigt och inte så varmt väder på Valborg.

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

2 CommentsLeave a comment