Regn och åska i söder, värme i norr

Av Martin Hedberg

Det kan komma rikligt med regn i Götaland idag. Det kommer även att förekomma åska. Temperaturerna blir blygsamma 15 till 20 grader.

I södra Svealand kommer det att bli något regn, men annars får Svealand och Södra Norrland mest uppehåll och temperaturer mellan 25 och 30 grader

I Norra Norrland blir det omkring 30 grader. Ett par platser i västra Norrbotten ser ut att kunna få drygt 30 grader.

Mönstret ser ut på liknande sätt i morgon lördag, men då har det mulnat på i Södra Norrland och det blir inte lika intensivt regn i Götaland.

Den stora skillnaden kommer på söndag då temperaturerna i Norra Norrland blir mellan 15 och 20 grader, vilket stämmer lite bättre överens med vad som kan betraktas som vanligt för området och årstiden.

/Martin

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

9 CommentsLeave a comment

 • Blir det mer normala temperaturer för mitten av juni i hela landet nästa vecka och finns någon högsommarvärme i sikte?

  Martin: Det kan vara så att högsommarvärmen kommer tillbaka några dagar innan Midsommar.

 • Är det något du känner på dig eller finns det tendenser i högtrycken som pekar på högsommar i stora delar av landet?

  Martin: Det känns så. Nu väntar jag bara på att vädermodellerna skall upptäcka det också 😉

 • Kan vi på öland hoppas på lite mera regn de närmaste dagarna eller kommer det blåsa bort som det brukar?

 • Jag får inte riktigt ihop SMHI’s varning för Kalmar-området (Kalmar län) med era prognoser eller dagens blogginlägg. Visst, det har kommit några mindre regnskurar här och där och det lär nog komma mer, men det finns väl ingen chans till de 30-40mm som SMHI varnar för? Jag kan personligen inte se några sådana tecken alls, även om man zoomar ut och tittar på hela götaland.
  Har ”symptomen” redan passerat eller blir det möjligen en försening av denna regnmängd?

  Martin: Det har redan passerat.

 • Kul med Markusvinsa +33,5 grader!! Säkerligen hade de lika många minusgrader i vintras, eller? Rekord? Dessutom var det varmast i Europa. Har det varit varmast i Europa så långt norrut tidigare? ”Bara” 28,5 hos mig…Har du statistik på det Martin?

  Martin: Godmorgon. Jag har inte statistiken framför mig, men visst är det lite annorlunda.

 • Ju kallare och sämre väder det är i början av sommaren, desto varmare och bättre blir resten av sommaren. Brukar stämma ganska bra. 😉 (Med bättre väder menar jag sol och värme, och sämre, tvärtom)

  Martin: Det jämnar alltså ut sig 🙂

 • Nu Lör kl0900 förutsäger ni till i morgon 19mm regn i Enköpingstrakten! Det kan aldrig bli så då hitils i vår har ni överskattat rengnmängder med många hundra % . Är det så som en äldre lantbrukare sa till mig för många år sedan ” meteorologer det är sådana som ljög som barn” ?

  LOL

  MVH Matts

  Martin: Vet du hur mycket det brukar regna i morgon? 😉