Regn i söder

Av Martin Hedberg

Ett område med regn kommer under dagen att beröra stora delar av Götaland och efterhand även Svealand. Även under lördagen blir det molnigt och regn i söder, i stort sett upp till och med Dalarna och Gästrikland.

Norrland får överlag annars mest uppehåll, både under fredagen och lördagen.

På söndag har vi en sadelpunkt i lufttrycket över Sverige. Det ger svaga vinder, troligen en hel del dimma och frost om morgonen. Men å andra sidan även sol på dagen, om den förmår bränna igenom dimmolnen.

/Martin

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

5 CommentsLeave a comment

 • Usch för ösregn, hur skall man orka detta i gissningsvis tre månader till? Vågar man lita på ljusningen mot nästa vecka? Skyfall och blåst med jämna mellanrum, känns inte särskilt normalt väder. Växthuseffekt eller?

 • Tack! Men jag – såsom äkta tjatmoster – måste än en gång be er korrigera prognoserna för Öland. Regnväder från väster når inte oss, och i litet mindre grad gäller det södra Kalmar län också. Sund och högland och Östersjön gör att såna väder tar en nord-nordostlig bana. Tror att jag har sagt det i två-tre års tid, och nu gör jag det igen: Det spelar inte någon roll hur många tiotals mm regn ni säger kommer att falla med vädersystem från väster – det når inte hit. Mycket begärt att ni ska ha någon här, men någon sorts efterkontroll är önskvärd.
  Det enda som ger betydande mängder regn här är ”Polenväder” som vi kallar det: ”Sydostlig vind och käringträta slutar i tårar.” 🙂
  I snitt får Öland ca 40 mm regn/månad, (som det har varit i alla fall). I skrivande stund säger prognosen att vi ska få så mycket allena denna vecka.

 • Jag önskar att vi kunde sluta prata om det där Arktis. Det har blivit som en Gud för alla, och alla, såväl forskare som andra, springer runt och profeterar om att ”nu smälter havsisen, nu blir det en vargavinter”. Så sade man aldrig före 2009. Varför måste man låta en övergiven öde iskall håla som Arktis styra ens liv? Jag menar, vi säger att vintern i år blir början på en istid med 10 mil tjock is och 100 minusgrader. Sitt då inte här och oroa er, utan tänk ut någon överlevnadsplan, för det kommer bli istid!!!!! Köp 100 ton med fläsk, tändvätska, marshmallows m.m, och fortsätt leva livet. Arktis har fullständigt manipulerat oss. Varför kan man inte bara låta vädret bli som det blir. NAO-historien kan vi skrota helt och hållet. Eller om vi säger så här; flera har hjärntvättats av amerikanska klimatforskare, som menar att den globala temperaturen fallit med 0,01 grad sedan 2008. Då säger denne också att ”den svenska medeltemperaturen faller som en sten”, men gör allt vad han kan för att bortse ifrån att 2011 var det 3:e varmaste året i Sverige tillsammans med 2000 och 1989, efter 1934 och 1938. Hösten och vintern 2011 var mild, så även om det skulle bli en kall vinter i åt, är trenden från 2009/10 bruten av fjolåret, vilket alla tycks bortse ifrån, enbart för att det MÅSTE vara så att det blir kallare i Sverige. Martin är nog ganska stolt över vad jag skrev i denna text.

 • Regn,regn,regn,och åter regn.Fick på fredagen 37mmregn.Natten mot lördag o morgonen 46mm regn.
  Nu räcker det!
  Mvh:Hallandskusten.

 • Om barometern står högt och det blåser ostlig vind, så blir oktober angenäm, nästan sommarvarm.?