På väg mot en ny istid?

1 april skämt

IPCC presenterade sin senaste rapport AR5 från WG2 (arbetsgrupp 2) under gårdagen. Bläcket har knappt torkat när det visar sig att en av medförfattarna Paul-Åke Hitt, har funnit bevis för att det blir varmare innan det blir kallare. Han menar att vi är på väg mot en ny istid.

”Koldioxiden har ingen som helst inverkan på klimatet. Allt handlar om hur mycket snö vi har i närheten av mobilmaster och annan utrustning som sänder ut mikrovågor.” De rön som Hitt presenterar är inte helt nya, men den senaste tidens forskning om kvantfysik i kombination med superdatorer gör att man nu kan presentera dessa banbrytande nyheter.

Hitt och hans forskarteam har nu funnit de slutgiltiga bevisen för att klimatet egentligen handlar om interferens mellan mikrovågor och miljarder snökristaller. ”Det är som en Gausklocka” förklarar Hitt. ”Effekten blir synnerligen stark i bägge ändar av spektrumet, antingen om det finns många mikrovågssändare och lite snö, eller när det finns få sändare men extremt mycket snö”.

Det är uppenbarligen så att det är vi människor som ligger bakom klimatförändringarna, men inte som man tidigare trott genom utsläpp av växthusgaser och aerosoler.

Det är människor i städer, där det finns mycket mobiltelefoner men inte så mycket snö, som står för en stor del av klimatpåverkan. Men störst inverkan på klimatet tycks forskare själva ha. ”Troligtvis står forskarteam i Arktis bakom 99% av klimatpåverkan.” Det leder till en viktig slutsats från teamet: Om vi inte hade rotat så mycket i det här med klimatet så hade det inte hänt. Alla mobiltelefoner och uppkopplingar på helt onaturliga platser har skapat en klimatkris!

De omedelbara åtgärderna som kommer att drivas igenom av FN blir nu att ta bort all snö från städer och andra platser där det finn mycket människor. Samt att förbjuda människor, i synnerhet forskare, att vistas där det finns mycket snö.

Problem kan dock uppstå om man inte agerar snart nog: Risken är att pendeln slår över och vi hamnar i en ny istid. Men som Hitt påpekar: ”Jag har en idé om hur vi med gaser och speglar skall kunna reglera klimatet”. För det är som Paul-Åke Hitt säger: Det är bara genom att tänka riktigt långt utanför boxen som man kan få kreativitet nog att inse att tusentals seriösa forskare haft fel i decennier.

När P.Å. Hitt och hans team nu är klara med sin klimatforskning så skall de ge sig i kast med att bevisa att det är en animerad ekorre i jordens inre som orsakar jordbävningar samt att pi är ett heltal.

/Martin

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

23 CommentsLeave a comment

 • Jag känner Paul-Åke och understryker att han har inte sagt detta. Rent förtal och inget annat. Kontakt med advokater kommer inledas vid fortsatt smädelse.

 • Hahaha, hur länge har du filat på den här? Är förresten jurist. Behöver du hjälp, Gjerth, så finns jag här. Observera dock att konsumentlagstiftningen inte gäller juristtjänster rörande aprilskämt 🙂

   • Det är intressant att många som var med och framställde den inte skrev under på sammanfattningen/analysen. Många av anledningen att de såg den som för alarmistisk.

    Ingen seriös person förnekar klimatförändringen. Men problemet som många alarmister har haft är att de har kommit med det ena extrema uttalandet efter det andra och har blivit motbevisade inom inte bara decennier utan bara några år. Hansen’s ”New York kommer ligga 20 meter under vatten” är en klassiker. Det mer nyliga ”Himalayas isar kommer försvinna inom en snar framtid” krossades snabbt.

    Alla dessa alarmistiska uttalandet gör att folk börjar ifrågasätta, och tyvärr ibland för mycket. De har skjutit sig själva i foten och det är en behaglig myt att tro att det bara är oljeföretagens fel att det finns en skepticism. De måste se sig själva i spegeln då och då, och det var därför många forksare i rapporten inte skrev under sammanfattningen, just av den anledningen, alarmisterna hade inte lärt läxan.

 • Jag tycker inte att man ska ta detta som ett Aprilskämt. Som allt från P-Å Hitt finns grunddata som är otvetydiga. Forskarna på Antarktis påverkar klimatet mer än de flesta andra.
  Mängden snö påverkar också temperaturen, särskillt stora mängder i tättbefolkade områden närmare ekvatorn skulle få stora konsekvenser för klimatet.

 • Detta var ett riktigt bra ”påHitt” av Per-Åke (alias Martin Hedberg)
  som är så skicklig på att presentera vädret både på nätet och i TV på ett trevligt sätt även i vanliga fall.
  Vårhälsning från Tore i Örby,Västergötland denna sköna
  och första aprildag.

 • Detta är den klokaste och insiktsfullaste artikeln du skrivit på länge, Martin.

 • 🙂 Började först läsa artikeln med seriositet i blicken, men sen kändes det hela konstigare och konstigare.

 • Äntligen en seriös forskare som tar det här med istider på allvar. Den där lilla kortvariga värmeböljan som komma skall blir ju bara en högst njutbar parentes innan nästa istid.Skönt med forskare som ser det väsentliga.

 • Hej!
  En ny istid lär infinna sig tids nog oavsett forskare
  mobiler och master och aprilskämtare såvida att allt
  inte blir totalt överhettat.
  Kul grej i alla fall.
  Hälsningar.

 • Underbart! Hoppas du inte har något emot att jag översätter det till engelska och sprider det bland mina internationella forskarkolleger inom arktisk forskning…! 🙂

  • Jag har tagit del av den dryga kvarten om klimatet.
   Det vore intressant med en kommentar från Martin.
   Ernst

 • Många blir rädda av klimat situationen och blir ’experter’ i försvar.
  Det verkar som man tror att vem som helst som har nåt att säga kan vara värd att lyssna på. I övriga frågor vore det för exakt samma personer mycket svårt eller omöjligt att göra så.
  Vad kallas detta tillstånd för ? Och vad kan man göra åt det så snart som möjligt som är vetenskapligt beprövat inom beteende vetenskap och pedagogik?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *