OS Väder

Martin säger:

Så där ja. Nu drar OS i Vancouver/Whistler igång. Många rapporterar om sportresultaten. Vi bevakar så klart vädret.

Den gågna vintern har ju präglats av massor av kyla och snö här hemma och i USA. Men i Kanada har det varit tvärt om. Lite snö och desto mer värme och regn. Lite trist om man skall arrangera vinter-OS. Men man har garderat genom snökanoner och att transportera snö från andra platser.

Nere i själva Vancouver är det flera plusgrader, men det är inget annat att vänta. Staden ligger vid havet i havsnivå och vädret är därefter. Här genomförs inomhussporterna.

Nära Vancouver, men uppe i bergen ligger Cypress Mountain. Närheten till havet gör att vädret är fuktigt och nyckfullt. Freestyle och snowboard står på schemat. Just nu och kommande dagar blir det noll eller ett par plusgrader och regn/snöblandat regn.

Längre norrut, tio mil från havet, ligger Whistler. Höga berg och djupa dalar gör att vädret kan skifta snabbt. Kraftigt snöfall och starka vindar kan blandas med solsken och vindstilla. Karaktäristiskt för alpin miljö. Just nu och till helgen ungefär samma väder som i Vancouver: Noll eller någon plusgrad och snö/snöblandat regn. Idag också blåsigt.

/Martin

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

2 CommentsLeave a comment

  • Vet inte vart du bor Martin, men här i Sverige ska vi inte ha något Vancouver-väder i helgen. Minusgrader och snö i söder, Halvklart-molnigt i resten av landet. Iaf enligt era prognoser, och de stämmer väl 😉

    Martin säger: Hmm. Det jag syftar på är att Whistler får ungefär samma väder som Vancouver. Här hemma får vi som du säger minusgrader och en del snö. Långt ifrån Vancouver-vädret. (Jag hoppas att jag inte antytt något annat)

  • Ja men är vi inte förunderliga människor,snökanoner och frakta snö! Det för att några ur eliten skall kasta sig utför och tävla om vem som är snabbast. Kan man undra bara vad kostar det? Kan man inte inprovisera? Tycker det verkar besvärligt. Nåja, jag är ingen idrottsfanatiker heller.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *