Nu kommer snö

Som jag skrev i gårdagens blogg så kommer ett omfattande nederbördsområde in över landet i morgon torsdag. Men redan i dag förekommer det lättare snöbyar och till kvällen (onsdag kväll) så blir det snö och regn i Skåne.

Under sena kvällen och natten sprider sig nederbörden norrut och i morgon bitti är det snö och/eller regn i stora delar av Götaland och södra Svealand.

Det är/blir också blåsigt. Det är ostliga vindar och vi vänta oss de största konsekvenserna av blåst/nederbörd i Östersjölandskapen.

Även Norrland får del av snöfallet. Det kommer in över södra Norrland under torsdag förmiddag och sprider sig sedan vidare norrut.

Nederbörden kommer i samband med att en varmfront rör sig norrut och i Götaland och Svealand stiger temperaturen från nollgradigt till omkring fem plusgrader. Snön ligger troligen inte kvar annat än på tex Sydsvenska höglandet. Men från Nordvästra Svealand och norrut är det fortsatt tillräckligt kallt för att snön inte skall töa bort på en gång.

Väderläget fortsättningsvis präglas av sydostliga till nordostliga vindar. Det gör att värme (nåja allt är relativt) och fukt från Östersjön driver in över Sverige.

Men nu skall vi först studera snö och regn kommande dygn.

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *