Nordliga vindar

Av Martin Hedberg

Nordliga vindar sveper ner över Skandinavien. Det hänger samman med ett lågtryck över Ryssland. De nordliga vindarna för med sig en del regn över främst de östra landskapen.

Draget från norr gör även att temperaturen sjunker kommande dagar. Hösten är i antågande.

/Martin

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

14 CommentsLeave a comment

 • Skönt med lite torrare väder för högtrycksryggen i helgen var inget vidare med regn hela söndan här i Göteborg!

 • Då var det då dags att plocka fram lite varmare kläder igen då
  Blir väl snö någon gång i okobter/november då antar jag, eller?

 • Sensommaren biter sig fast på Österlen. Igår ca 20 grader. Nu märks det verkligen skillnad mellan sydsverige och norra Sverige, någonstans från Stockholm och norrut. Även oktober brukar vara väldigt fin här nere. Hoppas på det i år också.

 • Jag har just tagit del av ett vintrigt bildspel från Jämtlandsfjällen.Men ,hur var det nu med den milda hösten,som tidigare prognostiserats?
  Vad har den för bäring i nuläget,och vad skall till för att den ska få det?
  Med vänlig hälsning.

 • Martin vad tidningen är rolig dom skriver att Rysskylan kommer .Men att det blir tillfälligt kallare brukar det bli.När kommer hösten till gotland

 • Fy 17! I Stockholm brukar temperaturen hålla sig över 10 åtminstone till månadsskiftet september-oktober och ofta även en bit in i oktober.

  Hösten kom som en rejäl smocka. Hoppas att det repar sig. Vinter vill vi ej ha!

 • Tidigare avsnitt i serien.
  När det gäller vädret i höst så skulle jag, med den informationen jag har och om jag jobbade på en kvällstidning, skriva: ”Så varm blir hösten där du bor!”. Men nu är jag meteorolog och produktchef på Klart. Då blir rubriken lite annorlunda. (och hur det går i sport och politik lämnar jag till andra att sia om).

  Nu är det vädret: Enligt de senaste prognoserna från IRI, International Research Institute for Climate and Society, så är det nämligen mer sannolikt att september, oktober och november får en temperatur över den normala, än att den blir normal eller under den normala.

 • September har förutom dom senaste dagarna varit varmare är normalt. Men bara för att det tillfälligt är kallare än normalt behöver det inte betyda att oktober och november blir milda. Alla prognoser jag kollat på pekar på allt varmare väder igen, from i helgen.

 • Vilket underbart väder vi haft i dag i sydöstra hörnet av götaland med strålande sol och svaga vindar.Om det fortsätter så här få vi en skön övergång till vinter och snötäcke, förhoppningsvis i december innan jul.Fast nu kan vi njuta av trädens glada färger.

 • Det spelar ingen roll vad det är för väder. Stockholmare känner sig orättvist behandlade ändå… 😉

  De som funderar på att långcykla kan jag tipsa om att kortbyxor inte längre räcker. Skulle rekommendera långbyxor med kudde, underställströja och vintercykeltröja ovanpå. Pannband el. dyl. Ta med en vindjacka om du bor i blåsiga trakter eller håller på sent. Kortfingrade handskar bör dock räcka.

  Skönt för övrigt att få vända upp och ner på garderoben, och ta på sig kläder man kanske glömt av under sommaren.

 • Nog är det ett avlångt land vi har alltid. Var i mysiga Malmö på besök och där kändes det som sensommar. Tillbaka hemma i Uppsala var det som att komma till vinter. Blää

 • Vilken ljuvlig höst vi har här i söder!
  Solsken och svaga vindar (tycker inte att det känns direkt kallt som vissa pratar om) det kan ju inte bli bättre.
  Minns förra hösten som bara regnade bort, totalt katastrof…
  Men efter en varm och fin sommar så följer också en fin höst.
  Som Mickael skriver så hoppas jag också på en skön övergång
  till vinter gärna i början på December då blir det skidåkning
  i Branäs, alla årstider har sin charm….