Nederbörden redan här

Av Martin Hedberg

Snöblandat regn kom vid femtiden in över sydöstra Skåne. Under kvällen så har det avancerat vidare norrut och västerut.

I natt kommer stora delar av Götaland och södra Svealand att beröras av snöfall, lokalt med inslag av regn. Räkna med stora problem i trafiken, både för bilar och allmäna trafikmedel som tåg, buss. färje- och flygtrafik.

På tisdag förmiddag berörs hela södra Sverige upp till södra Dalarna av ovädret. Det handlar både om kraftiga vindar och nederbörd, företrädesvis i form av snö. Efterhand lättar det något i sydligaste Götaland med början i Skåne och Halland.

Under senare delen av tisdagen fortsätter nederbörden att sprida sig norrut till södra Norrlandskusten. Under onsdagen berörs även norra Norrlandskusten, samtidigt som det lättat ytterligare i Götaland och Svealand.

Man måste väl förutsätta att alla som tänker ge sig ut i trafiken har både vinterdäck och en körstil anpassad till före och medtrafikanter.

/Martin

      

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

1 CommentLeave a comment

  • Jag förmodar att det är vanligt förekommande väder som kommer till och från varje år och så har det varit dom 57 åren jag traskat runt på denna klot.

    Martin svarar: Det är som med hundar, investeringar och det mesta andra runtomkring oss: Ibland är det hälsosamt att vara lite försiktigt, ibland har man tur även om man inte är försiktig.