Moln och sol, regn och snö

Av Martin Hedberg.

En hel del moln och mindre nederbördsområden täcker landet. Det finns utrymme för en del sol, främst i Götaland och Svealand, men på det hela taget så är det molnen som dominerar väderbilden. Det blåser generellt sett sydvästliga vindar vilket gör att en del fuktig luft driver in i södra Sverige.

I lite drygt halva landet, Dalarna och Norrland minus Gästrikland, så är det vinter eller vinterlika förhållanden. I övrigt ligger temperaturen några grader över noll istället.

Under helgen stiger temperaturen någon grad i Norrland vilket gör att gränsen för var snön ligger kvar tillfälligtvis tar ett ordentligt kliv norrut.

I början av nästa vecka ser det ut att tillfälligtvis bli lite kallare och blåsigt även i söder. Men det varar bara ett dygn, sedan blir det åter för årstiden relativt normala temperaturer.

/Martin

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

4 CommentsLeave a comment

  • Normala temperaturer låter bra. Hellre det än ”för årstiden ovanligt milt”.

  • Hmm… Några grader över 0? I Malmö är det 11, 12 grader och i allra sydligaste Skåne så ger sommaren, enligt SMHI:s definition, upp först nu i dessa dagar. Det höll en bit in i november i alla fall och det är vi tacksamma för :). Nu hoppas vi på att ”vintern” blir så mild som möjligt. Men jag hoppas på mycket snö i alperna till julens skidresa 🙂

  • Det blir nog en grön vinter för vi som bor i södra Sverige med en temp på 1-6 plus grader hela vintern eller vad man ska kalla den.