Lite regn, lite högtryck

Av Martin Hedberg

Så där. Då har årets varmaste dag passerat och därtill även en kallfront (nåja, i skrivande stund har kallfronten passerat 2/3 av landet). Men det är dock inte så att det blir isande kallt efter den, snarare mindre varmt.

Vädret präglas av ett svagt högtryck med centrum ungefär över Östersjön. Det kommer att bildas en del moln och det kan förekomma någon lättare regnskur, trots högtrycket. Men på det hela så blir det i alla fall mer uppehåll än regn. I alla fall fram till tisdag-onsdag. Då kommer en ny front att passera. Och på samma sätt som den senaste så kommer den i med sydvästliga vindar. Det betyder att Västkusten får den först, varefter den sedan vandra vidare norrut och österut över landet.

Men det var på tisdag eftermiddag-natten till onsdag det. Nu har vi först två dagar där Götaland, Svealand och södra Norrland får växlande molnighet en del sol och mest svaga vindar. Norra Norrland får växlande molnighet och regn av och till idag och på måndag.

Temperaturerna blir lite beskedligare än de senaste dagarna, men i alla fall mellan 20 och 25 grader. Detta i hela landet, undantaget fjällen som får 15-20 grader.

/Martin

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *