Kallare, sol, regn och snö

Av Martin Hedberg

Nu blir det kallare. Ett lågtryck över Nordnorge pressar ner ner kallare luft över Sverige. Det blir nollgradigt på de flesta platser i Norrland natten till tisdag och mellan 3 och 8 minusgrader natten till onsdag. I Götaland och Svealand blir det också kallare, men troligen bara enstaka minusgrader nattetid.

Ett högtryck gör att det blir relativt klart väder. Det gör att solen visar sig en del om dagarna och att vi kan se månen om nätterna. Ett tag i alla fall. För på torsdag drar en massa moln in med västliga vindar.

Molnen på torsdag kommer att vara så kompakta att de för med sig nederbörd. Det är ännu lite tidigt att dra gränsen för var det kommer att komma regn respektive snö. Men många kommer att få känning av säsongens första snö nu på torsdag och fredag. Som det ser ut i dagsläget så kommer gränsen mellan regn/snö att gå i södra Norrland. Vi följer upp det.

/Martin

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

7 CommentsLeave a comment

  • Ser fram emot en ny kall vinter. Nu får gärna vintern börja. Skönt med denna årstid.

  • Ånej!

    Nu börjar gnällspikarna sitt eviga (i alla fall fram till våren) tjat om hur hemskt det är med snö…..

  • Hatar vinter och snö, nu skulle man bo i ett land mycket söderut. Jodåsåatt Palle, jag är en av dem, hehe! Hatar snö, det har inte i Blekinge att göra-

  • jag älskar vinter fast just i nybro har det väl varit lite snålt dom senaste 2 säsongerna.Hoppas på mer snö detta år så vi får en mer rättvis del av kakan.Dock kan jag hålla med om isen som gärna får utebli utom på sjöarna då.Inget regn före kylan och snön tack så jag slipper gruset på vägbanan när jag ska cykla,en punktering nu förtiden kan bli väldigt kostsam.Just nu känns det ju hoppfullt med stadigt sjunkande temp, sakta men ändå säkert på längre sikt.Det blir en vit jul i år, i alla fall för småland och uppåt.

  • En fråga Martin?När man ska titta på nästa veckas prognos så går inte detta. Vet inte om det är min dator som spökar eller vad det kan vara, du kanske kan kolla om det ligger något fel på eran sida.Det har varit så flera dagar nu. Tacksam för hjälp.

    Martin: Hmm, jag ser inget fel här. Kan du beskriva hur du gjort och vad du har för browser. Eller med andra ord: Har du tex sökt på ort och vilken webbläsare använder du?