Intensivt regn i Västsverige

Av Martin Hedberg

Under natten till måndagen har det regnat intensivt i Västsverige. Förutom många översvämmade källare och störningar i trafiken så har nederbörden slagit ut delar av SR och SVT.

Det kommer mer regn idag måndag.

SMHI har utfärdat en klass 1 varning (den lägsta av tre) för nederbördsmängder på mellan 20-35 mm kommande dygn. 20-35 låter kanske inte mycket att varna för, men de kan göra stor skillnad över redan översvämmade och vattenmättade marker.

/Martin

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

4 CommentsLeave a comment

 • Hej! Måste bara fråga, åter igen, hur ni egentligen gör prognoser och varför era prognoser som är längre än 3 dagar inte ”stämmer” alls. Har själv återigen upplevt det i helgen vid cykelvasan.
  Du har själv tidigare svarat att ni lägger ut 14 dagar pga man kan se trenden i utvecklingen. Kan ni inte i stället säga hur stor sannolikheten är att de stämmer något.
  Sommarhälsningar/S

  Martin: Som jag sagt tidigare: Jag är inte nöjd med prognoserna. Vi har fått löfte av vår leverantör att de skall göra vad de kan för att skyndsamt öka kvalitén.

 • Inte för att jag klagar på vädret, men jag ser att högsommarvarm luft (25-30 grader) finns över Ryssland, södra och östra Tyskland och nedåt Europa, och över Medelhavet är det nästan dagligen 30 grader varmt, egentligen ganska hemsk temperatur. Värmen är så nära oss, och vad är det som gör att vi i Sverige inte får 25-gradig värme av värmen i öster och söder?

 • @Stefan, svaret på din fråga kanske du finner i Martins förra inlägg: ”Väder och klimat, som att kasta tärning?

  @Martin: Jag använder ofta vindprognoserna för vänern och tycker att de stämmer riktigt bra. Tacksam för det, då det är viktigt för min säkerhet då jag är mer eller mindre ny på segling.

  @Alla: Ha det gott!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *