Det brittiska högtrycket

Av Martin Hedberg

Storbritannien kanske inte är känt för sina omfattande högtryck, men kommande dagar är det faktiskt ett högtryck med centrum över de Brittiska öarna som kommer att ge finväder i Sverige.

Det orkar inte riktigt stå emot lågtrycken och fronterna som attackerar med västvinden över Skandinaviska fjällkedjan, men högtrycket sätter ändå sin prägel på vädret i större delen av landet.

Och fortfarande idag berörs de östra delarna av Svealand och Norrland av en front som är på väg att dra in över Finland.

/Martin

      

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

2 CommentsLeave a comment

  • Hej!
    Ska värmen i öster kunna mota attackerna från atlanten nästa vecka,det ser så ut.Varmfronten vänder tillbaka nästa vecka och för in varm luft över oss och även norra sverige kan pasera 25 grader.Men,men osvuret är bäst.Vad tror du Martin?

  • ”Storbritannien kanske inte är känt för sina omfattande högtryck”. Ok?, här uppe i höga nord, är det soligare och regnfritt här? Kan tillägga detta: Nere i Europa är allt norr om Nederländerna, Tyskland och Polen bara täta granskogar, ABBA och älgjakt. Vi i Skandinavien lever i Europas Norrland. Jo!