Är sommaren slut?

Av Martin Hedberg

Många frågade sig redan förra veckan om sommaren tog slut i och med första veckan i augusti. Det kändes onekligen som det i och med att temperaturen lade sig mellan 15 och 20 grader. (Dock börjar inte hösten förrän det är under 10 grader, en vecka i streck.)

Förvisso kan det bli varmare, det räcker med att vi får till ett högtryck ett par dagar. Men det känns rätt så avlägset just nu.

Det finns iof ett rätt så stort högtryck över Centraleuropa. Men det är där det. En liten aning av det högtrycket får Götaland ta del av, men det är just bara en aning också.

Nje, formeln som synes ligga till grund för kommade dagar ser ut att innehålla en tredjedel regn (och givetvis moln, en tredjedel moln och en tredjedel sol/måne. Det kunde ha varit roligare väder.

/Martin

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

2 CommentsLeave a comment

  • Är det något vi ska vänja oss vid, det här att sommarvärmen försvinner runt den 15 augusti ? Jag minns många sommrar där värmen legat kvar in i september och där det varit acceptabel badtemperatur fram till någonstans runt den 10 sept. Senaste åren känns det dock som att badsäsongen slutar redan någonstan 10-15 aug då de få varma dagar som kommer sen inte räcker till att värma upp mark och vatten.