Ideala klimatet? Del 2 fortsättning

Av John Pohlman

Kanarieöarna är ett av de få semestermål inom rimligt avstånd dit charterresorna för sol och värme oavbrutet går även under våra vintermånader. Visserligen är det inte lika stabilt solsäkert som under sommarhalvåret. Från mitten av oktober och in i november börjar det bli mer växlingsrikt. Fortfarande är det mycket sol men då och då blir det några molniga dagar och också någon kortvarig regnskur. Men under vackra dagar har man temperaturer upp till gott och väl 25 gradersstrecket.

Från mitten av november fram till februari är den period man normalt har sin mest ostadiga tid, i genomsnitt 5-7 regndagar per månad. Det är också då man kan få flera dagar i följd med mulet väder och lätt regn eller skurar. Längre än en vecka är det dock ovanligt med ihållande molnigt väder.

Däremot är det mer vanligt med perioder av soligt och vackert väder och temperaturer upp mot 25 grader. Det gäller då främst öarnas sydligaste delar som är de solsäkraste. Under mars månad börjar vädret normalt stabiliseras med moln och skurar i allt mindre omfattning och ökande soltillfällen. I april är det vanligen vackra dagar som dominerar även om det fortfarande kan ”hänga kvar” några molniga dagar och en eller annan regnskur.

Är det någon av dessa öar som i den keltiska folkdiktningen är ”Lycksalighetens ö”?

/John

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

2 CommentsLeave a comment

 • Hej John och alla andra.

  Lycksalighet har säkerligen mycket med väder att göra för många och om det är just på Kanarieöarna det är ”bäst” väder så kanske det finns en sådan ö där 🙂
  Är man däremot lycklig och glad i sinnet ändå, spelar vädret inte så stor roll.

  Höstrusk, och din blogg späder på längtan att resa bort till varmare trakter.

  Ha en fin tisdag!
  /Sky..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *