Högtrycksrygg -och lågtryck

Av Martin Hedberg

En högtrycksrygg bryts delvis ner nu under fredagen. Det sker i samband med att ett lågtryck med tillgörande regn och snöblandade regn drar in över västra Götaland. Det börjar under eftermiddagen. Under kvällen och natten mot lördagen drar det vidare över övriga Götaland.

Under natten mot lördagen drar även ett annat lågtryck in över Sverige. Det sker över mellersta Norrland. Här blir det istället snöfall.

Lördag förmiddag har både regnet/blötsnön i söder och snöafallet i norr passerat och det blir mestadels uppehåll -undantaget gränsfjällen.

Men natten mot söndagen är det dags igen för nästa område med snö att dra in. Nu är det i stort sett hela Norrland som berörs. Vid kusten och i södra Norrland blir temperaturen kring noll och en del av nederbörden kan falla ut med inslag av regn.

Svealand ser ut att få uppehåll inte bara i helgen utan även i inledningen av nästa vecka.

I samband med nederbördspassagen på söndag blir det inte bara lite mildare utan även (återigen) riktigt blåsigt, främst i södra Norrland.

/Martin

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

5 CommentsLeave a comment

 • Hej !
  I vänstra nedre hörnet finns en gul triangel, som indikerar att något är galet med sidan.
  Det går inte att få fram prognoser för kommande vecka, när man klickar på den rutan. Förresten, varför denna mörkblå färg på rutorna som gör det omöjligt att läsa texten under ?
  Det går heller inte att få igång nederbördskartorna,vindkartorna o.s.v.
  Min ort är Rölanda i Västra Götaland. Dessa fel har funnits säkert en, kanske flera veckor.
  Emotser en ”reparation” !

  Hälsningar
  Anne-Christine Engdahl

  Martin: Jag har lämnat över dina frågor till en av våra tekniker.

 • Högtrycksrygg och lågtrycksmage. Det hade varit roligt att kunna njuta av höstvädret litet mera. En ond cirkel av inaktivitet är tyvärr svår att bryta. …Öh, skönt i alla fall att jag inte släpper väder. 🙂

 • Men det stundar till advent och det är snart dags att ta fram julgranen, så man vill ju hjärna ha lite snö ute så dags Fredrik…