Frosta av frysen

Av Martin Hedberg

Vad skall man göra när det är riktigt kallt ute?

En passa-på-sak är att frosta av frysen. Inte för att frysen töar snabbare just nu. Men man behöver inte vara orolig för att maten skall fara illa.

Stäng av frysen. Ställ ut maten utomhus, tex på balkongen, under tiden som isbarken i frysen töar. Vill man att det skall gå fortare kan man ställa in en kastrull med varmt vatten i frysen och stänga dörren/luckan.

Annars är det bara att vänta, man har som sagt var gott om tid på sig. Så länge det är 10-20 eller tom 30 grader kallt ute så håller sig maten bra utomhus, kolla bara att den är förpackad så att inte fåglar eller andra djur kommer åt den.

/Martin

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

1 CommentLeave a comment

  • Du verkar ju vara lite puckad och inte riktigt kunna skriva ordentligt! Man får liksom läsa två gånger ibland. Dessutom, tror du på fullaste jävla allvar att ett rådjur, vildsvin eller liknande skulle klättra upp på en balkong och ta din mat så undrar jag ifall du är född igår. Förresten så låter som om du inte gillar kollektivtrafik vilket jag anser är det finaste färdmedel vi har! Du får gärna svara mig om du vill!

    Martin: Om du vill ha svar så kanske man inte skall inleda sin kommentar med att påstår att den man vänder sig till är puckad. Men jag gör ett undantag och svarar i alla fall. Jag är ledsen om jag skriver så du får läsa två gånger.

    Nej, jag tror inte att något stort fyrfota djur skulle klättra upp på min eller någon annans balkong. Däremot kan man tänka sig att möss och råttor gör det. Givetvis beroende på var man bor, hur fasaden ser ut om det finns träd eller andra växter som kan assistera osv. Men jag kan givetvis inte gå in på alla de detaljerna utan få hoppas att läsaren kan bedöma den saken själv.

    Därutöver så har inte alla balkong och alla bor inte i lägenheter. Jag kan dock inte gå in på alla detaljer om hur folk skall förvara sin mat utifall att man gör det utomhus. Själv ställer jag ut maten i plastbackar (med lock) på markplanet, inte på balkongen. Jag har såväl räv som grävling som gärna tuggar på kassar som doftar mat. Ställer man ut något på balkongen så har jag såväl nyfikna skator som koltrastar som äter vad de kommer över. Jag har inte sett några spår av möss eller råttor (typ ”andra djur”).

    När det gäller kollektivtrafiken så får du nog läsa en gång till. Men för att vara tydligt så får jag väl skriva det även här: Kollektivtrafik är en mycket bra lösning på resande och en förutsättning för ett välfungerande samhälle.