Förändrad layout på bloggen

Som ni märker så har Martin Hedbergs klart-blogg förändrats. Vi ändrat layout och gjort den responsiv, dvs att den anpassar sig efter vilken storlek man har på skärmen man surfar med.

Detta gör att den blir betydligt bättre lämpad för mobila enheter som smartphones och surfplattor. Den går nu lika lätt att läsa på telefon eller surfplattan som i datorn.

Bloggen har även en ny adress: martinhedberg.se. Överst på sidan finner du länkar du klickar på när du vill ta del av våra väderprognoser, antingen på webben eller på vår mobilsida.

På bloggen finns en rik flora av tidlösa texter och kommentarer som många läser. För att belysa nya kommentarer på äldre artiklar så har vi skapat ett flöde med direktlänkar till de senaste kommentarerna. Du finner dem från förstasidan, till höger om den här texten om du surfar från dator, längst ner på sidan om du surfar från smartphone.

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

16 CommentsLeave a comment

 • Tänker ni ändra layouten för vädersidan också?
  Jag tycker ni ska göra det. Den behöver också ett nytt utseende.

 • Tyvärr en försämring om man läser via en rss-läsare (blogg.klart.se/feed), nu ser man bara två rader vilket gör att man tappar hela vitsen med att läsa den vägen. Kanske bra för er men dåligt för mig.

   • Jag försöker förklara lite bättre: använder theoldreader (http://theoldreader.com) för att läsa RSS. Då får jag följande i läsaren:

    ”Som ni märker så har Martin Hedbergs klart-blogg förändrats. …

    att läsa på telefon eller surfplattan som i datorn. Read more ›”

    Jag får alltså samma text som om man går till förstasidan. För att läsa all text måste jag klicka på länken ”Read more”. Tidigare kunde jag läsa hela posten i RSS-läsaren.

    Jag undrar mest om det är ett övervägt beslut att ändra detta eller bara något som hände i övergången till den nya layout:en?

    • Hej Daniel.
     Avsikten var inte att skapa det du fick. Det är däremot en konsekvens av att jag lagt in koden –more!– i texten. Jag gör det för att inte förstasidan skall bli så lång när man läser bloggen på mobiltelefonen. Tanken är att man skall få en överblick över de senaste artiklarna och därefter välja vilken man vill läsa.
     Det kanske går att åstadkomma på annat sätt, vi skall undersöka.

 • Kommentarerna hamnar i omvänd datumordning nu. Finns valet att ställa det i kronologisk ordning blir åtminstone jag glad.

  • Hej Bengt.
   Man kan argumentera för bägge varianterna.
   Det ökar läsbarheten att ta den senaste kommentaren högst upp, sannolikheten är störst att man inte har läst den tidigare.
   Men det är mer logiskt att ha det som du beskriver med kommentarerna i kronologisk ordning, det är så vi upplever världen.
   Jag skall ändra så att det blir som den senare varianten, på det sätt som du beskriver.

   • Bra så. Speciellt på ett ställe som detta där det oftast inte oändligt många kommentarer så passar det bäst med nytt sist.

 • Är lite allergisk mot blandningen av svenska och engelska, ”Posted in Prognoser | 7 Replies” t ex. Först engelska sen svenska och sen engelska. Men det kanske följer med programmet? I övrigt uppfräschat!

  • Håller med, men/och det är som du säger: Systemet är skapat på engelska. Skall se om vi kan få till en översättning av gränssnittet till svenska.

  • Har nu (21 dec) lagt till svenska som språk. Det gör att du skall se menytexter mm på svenska.
   Om du fortfarande har en blandning av engelska och svenska så har du förmodligen engelska förvalt som språk på din browser.