Vinden planar ut i Gbg, men ökar i Helsingborg

Nederbörden har nu hunnit upp till en linje väster om Vänersborg-Värnamo-Ronneby. Det är till största delen regn, men det är även inslag av snö.

Jag väntar mig att det blir de omvända proportionerna på Sydsvenska höglandet, lite mer blötsnö med inslag av regn, alternativt snö med inslag av blötsnö.

Det har även börjat mulna på i de östra landskapen av Götaland och Svealand. Månen syns först bakom något som ser ut som en frostig glasskiva, sedan försvinner den allt mer.

Både byvinden och medelvinden har sjunkit något i Göteborg. Det skulle kunna vara ett tecken på att den första fronten passerat, men samtidigt så har vinden vridit på sydost. Temperaturen har också sjunkit så det är någon timme kvar innan vinden avtar lite mer stadigt.

I Helsingborg fortsätter vindarna att öka. Byvinden är nu uppe i 20 m/s, medelvinden i 12 m/s. Trycket faller och är nu på 994 hPa.

/Martin

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

4 CommentsLeave a comment

  • Oerhört mörkt och dystert i Skåre, drygt 8 km norr om Karlstad. Ingen märkbar nederbörd. Något blåsigt, kyligt – eller ruggigt, vill jag påstå. +3.3 grader, enligt min termometer. Inväntar en intressant kväll. 🙂

  • De senaste månaderna har jag övervägt att inte gå ut, mer än att se till djuren. Har aldrig varit med om något liknande vinterväder under min livstid. Vågar man hoppas på en kall februarimånaf åtm.? Eller kan man lägga tillbaka slalomskidorna, när man bor västergötland?

  • Mörkt, mörkt i Mölnlycke. Regnar duktigt, blåser måttligt.Har vait ute och flyttat, säkrat prylar.
    Hoppas det inte blir som dom senaste stormarna

  • Har en fråga. Hur stor är risken att Örebro kommer få så kallat ”kustklimat” som Stockholm då invånarna ökar så kraftigt i Örebro. Märker ofta att sannolikheten för snö i Örebro är märkbart större än i Stockholm. Kan invånarökningen och ökade bilutsläpp få temperaturen att bli lika höga i dessa städer??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *