Värme och regn på väg in

Sådär, då var det ordentlig vår. Och varmare kommer det att bli. Redan under måndagen, men framför allt på tisdag då mild luft strömmar in med sydvästliga vindar.

På tisdag kommer det att bli mellan 15 och 20 grader på många platser i Blekinge, Småland och Östergötland, dvs typ östra Götaland. Öland och Gotland får också en beskärd del, men havet håller fortfarande nere temperaturerna något.

Och tidigt på onsdag så blir det regn, och det i så gott som hela landet utom norra Norrbotten. Blötsnö i södra Norrbotten och Jämtlandsfjällen.

Sedan då? Jo fortsatt ostadigt, dvs någon dag med sol, men lika säkert även moln och regn någon dag senare. Det är ju april.

/Martin

         

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

1 CommentLeave a comment

  • Hej Martin! Kom ihåg ett inlägg här på bloggen då du diskuterade hur vi i framtiden kan komma att uppleva väldigt kontrasterande perioder under vintern temperaturmässigt (typ i stil med 2 veckor av extremt mildväder följt av 2 veckor av kraftig kyla), med en länk till en kvinnlig professor(?) som diskuterade det hela i en youtubefilm. Har du någon bra vetenskaplig artikel som sammanfattar detta fenomen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *