Värme och mer regn

Växlande molnighet

Det ostadiga och lite omväxlande vädret håller i sig. Det blir en och annan regnskur och tidvis skymmer moln solen.

Men det riktigt anmärkningsvärda är värmen. Det blir gradvis (!) allt varmare i hela Sverige, men framför allt så har vi riktig högsommarvärme i Norrbotten. Även Västerbotten kommer att få sig en släng av värmen. Det handlar om temperaturer på mellan 23 och 28 grader. Detta samtidigt som det blir, för årstiden, mer normala noteringar kring 20 grader i södra Sverige.

Växlande molnighetPå fredag, Nationaldagen, så ser det ut att bli okay väder på de flesta platser i landet: Inga sammanhängande regnområden, men inte heller klarblå himmel. Det kan bli lite mittemellan lagom, ungefär som man förväntar sig en midsommar: Växlande molnighet, tidvis sol, men man kan inte utesluta att det kommer några regnstänk. Tar man med sig en jacka/extra tröja får man bära den i handen mestadelen av tiden, lämnar man den hemma svär man över att man blir blöt eller fryser.

Under helgen jämnar det ut sig lite mellan norr och söder: Det blir överlag mellan 17 och 23 grader och växlande molnighet. Lagom där med.

/Martin

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

2 CommentsLeave a comment

  • Här och på yr.no säger prognosen att från och med måndag verkar temperaturen i Stockholm hoppa upp en liten bit över 20 grader och sedan ligga kvar där. SMHI säger att den faller tillbaka under 20 grader igen ganska omgående.

    Så har prognosen sett ut ett par dagar nu (dvs, skillnaden mellan SMHI och klart.se + yr.no har varit konsekvent). Tankar kring det`(stabila prognoser, men olika)? Vad tror du om vädret i Stockholm efter helgen?

  • Inget sammanhängande regn? Det har regnat nästan non stop norr om Göteborg från kl 14 idag (6 jun).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *