Var hittar man det bästa vädret?

Vädercentralen demo

Så här i den första dagen på högsommarvärmen så njuter många av sol, bad och värme, medan andra söker svalka. Många frågar sig, av lite olika anledningar, hur länge vädret kommer att hålla i sig.

Vad kan väl då vara bättre än att presentera hur långt vi har kommit i utvecklingen av vår nya sajt? Målsättningen är att göra en riktigt bra vädersajt, en sådan som vi själva vill använda.

Nu ligger den ute. Den kommer att kompletteras med mer väderinformation och smarta tjänster, men vi vill gärna visa upp den som den ser ut idag.

Vädercentralen demoVi har en översikt som visar detaljerna just nu på den sökta orten. Vi har detaljer Timme-för-timme med en smart zoomfunktion. Du kan läsa av detaljer eller skapa översikt.

Som källa för prognoserna använder vi SMHI, Yr och Amerikanska OpenWeather. Den svarta linjen och punktprognoserna är medelvärdet av vädret för dessa tre institut.

Sajten är responsiv och fungerar både på vanliga datorer, på surfplattor och i mobiler.

Vi redovisar det spannet för temperaturerna med temperaturfältet som begränsas av röda och blå linjen. Det är alltså max- och minvärdet från dessa tre källor. Det mest sannolika är medelvärdet, men man kan inte utesluta att det blir varmare eller kallare. Är det ett stort eller litet spann? Det förväntade vädret kommer med största sannolikhet att hålla sig inom linjerna och dessa visar på variationer i lokala avvikelser och prognosernas säkerhet.

Vi gör det som de flesta andra gör, kollar flera källor, men vi samlar det på ett ställe och gör det mer tillgängligt.

Gå in på vadercentralen.se och kolla vädret på din ort. Ge oss gärna feedback.

/Martin

PS. Sajten är inte ”färdig”. Dels kommer vi att stuva om såväl detaljer som stora saker. Vi har hittills kommit till punkt 6 på vår To-do-lista, som totalt har drygt 40 punkter. Sajten kommer att utvecklas och förändras ordentligt. Men/och och vi tar feedback löpande. DS

 

                     

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

6 CommentsLeave a comment

  • Jag tycker om utformningen och kommer att använda sajten. Men vad har Strömstad gjort för ont som inte har fungerande väder medan närliggande lilla Skee har. Helst vill jag ha med Krokstrand också, där jag håller till så här års.

        • Tack å alla turisters vägnar. Själv hade jag klarat mig med lilla Skee. Det blir väl f ö ingen skillnad i prognosen för dessa orter eftersom avståndet mellan dem är bara 5 km?

  • Intressant och spännande projekt!

    Vet inte hur ni tänker runt en app (antar att det ligger en bit ner på priolistan) men lägg till lite funktioner på siten nu så blir det enklare för mobilanvändare: vid ”sök ort” en gps-knapp för att anropa mobilens gps för att sen hitta närmaste plats.