Valborgsvädret

Av Martin Hedberg

Högtryck över Nordnorge och lågtryck över Medelhavet. Regn på många platser i Europa, men bara lättare stänk i Skandinavien.

Här hemma får vi klart väder eller växlande molnighet. Det kan som sagt var komma lite lättare regn, störst sannolikhet i Norrbotten, men för Sverige som helhet kommer det att vara övervägande uppehållsväder.

Vindar? Det drar lite från nordost, men det handlar om svaga till måttliga vindar. Kall pålandsvind längs med norrlandskusten.

Temperaturer? På dagen omkring eller strax över 15 grader i Götaland och Svealand, 5-10 i fjällkedjan och omkring 10 i Norrland öster om fjällkedjan. På kvällen betydligt svalare.

Värt att tänka på vid Valborgsfirande är att risken för bränder är stor. Detta då nederbörden lyst med sin frånvaro en längre tid. Ta det försiktigt och beakta brandmyndigheters föreskrifter.

/Martin

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

1 CommentLeave a comment

  • Prognoserna skiftar väldigt mycket. Imorse sade prognosen för den 1-7 maj 5-10 grader och regnskurar samt 10 grader den 5 maj, nu är det ändrat till 3 grader som högst på dagen. Detta lovar inte gott för maj som helhet. Ser nordanvindarna ut att vara ihållande så långt prognoskartorna sträcker sig?