Svag högtrycksrygg

Av Martin Hedberg

En svag högtrycksrygg gör att Norrland haft svaga vindar och klart väder. I samband med det har vi noterat låga temperaurer, främst nattetid.I natt hade tex Vaimat i Norrbotten -24 grader.

Även i söder kommer högtrycksryggen att göra sig gällande, men där är luften så pass fuktig att det bildas fimma innan temperaturen sjunkit kraftigt.

/Martin

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

1 CommentLeave a comment

  • Av vilken anledning ljuger ni om temperaturen på Vodstok. Det är -41C där nu inte det ni skriver på er karta. Håll er till fakta inte politisk korrekhet för den ändrar inte tempen.

    Martin svarar: Det är kanske lite magstarkt att anklaga oss för att ljuga eller att anpassa information till ”politisk korrekthet”. Om du upptäkt ett misstänkt fel så skulle vi uppskatta om du höll en hyggligare ton när du påpekar det.

    Det finns två (eller möjligen ännu fler) Vostok. Forskningsstationen på Antarktis torde ha omkring 40 minusgrader just nu, antar att det är den du åsyftar, men det finns även en ort ”Vostok” (dock ingen Vodstok) i östra Ryssland, mellan Kina och Japan. Där är det inte lika bistert väder. Sök på ”Vostok” och klicka på ”Se på karta” nere till höger på prognossidan. (http://maps.google.se/?q=Vostok%2C%20Ryssland@46.4856,135.883&z=10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *