Oväder under torsdagen

Ovädret har nu dragit in över östra Svealand. Under torsdagen blir det regn i stora delar av Svealand och södra Norrland. Kombinationen med regn och kraftiga vindar kommer säkerligen att ställa till det för många husägare och personer i trafiken och till sjöss. Lyssna och följ väderprognoser i radio, TV och på webben.

Det är ett ”dynamiskt” läge, vädret förändras från en timme till en annan. Under fredagen kommer lågtrycket som skapar ovädret att ha flyttat sig in över Norrland och det fylls till slut ut. Men situationen med regn och växlingsrikt väder slutar inte för det utan fortsätter under helgen över hela Sverige.

Någon kvällstidning skrev för ett par dagar sedan om ”Ryssvärmen” som skulle vara på väg till Sverige. Har ingen aning om var de fick det ifrån, men kan konstatera att det kommande vecka snarast handlar om regn från lågtryck, fronter och skurar. Visst kommer det att vara passager med uppehåll också, men det är nog inte det vi kommer att minnas veckan för.

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

4 CommentsLeave a comment

  • Här i Björkvik Södermanland har det regnat hela Onsdagsnatten och hela Torsdagen. Det är trevligt med sol men det är bra med regn för marken och för brandrisken.

    Fram med Paraplyt John !!!

  • Det har ju regnat ganska mycket nu i maj o juni
    och jag måste säga att växterna särskilt träd o buskar är glada

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *