Normalvärme i augusti

Stockholm

 (TT)

Augustivädret i Sverige var ostadigt men i slutändan blev temperaturerna relativt normala i hela landet, enligt SMHI.

I södra Götaland var det rejäl sommarvärme med uppåt 30 plusgrader mellan 17 och 20 augusti. Annars var perioderna med stabila högtryck och högsommardagar lätträknade, och i norra delen av landet blev frostnätterna allt fler från månadens mitt.

Stora delar av landet fick mycket regn, med de största mängderna i Värmland och Dalarna.

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

6 CommentsLeave a comment

  • Jag undrar om det verkligen är normal nederbörd här… Somliga fick inte ihop en tredje skörd med ensilage och alltså inte tillräckligt för hela vintern… Väääldigt torrt i markerna i torsås!! Ingen svamp i skogarna i heller 🙁

  • Pär Holmgren, med kollegan Staffan är i stan med sin ”show”. Starkt att ta sig tid till detta. Men borde inte detta tas upp i skolan? Så himla svårt att förstå det hela är det ju inte, även om man utelämnade aresoler. Man kan ju inte ta upp allt.
    Vänligen.Palle i Varberg

  • Jag fick precis som jag önskade: 10 dagars vackert väder 8-17/8, när släkten kom på besök. Bästa vädret denna sommar (med undantag av värmeböljan i maj). Gäller N Bohuslän.

  • Prognosen för NV-Skåne hade ingen lyckats pricka rätt. YR.NO förutspådde sol och 18-20 grader, SMHI förutspådde halvklart, Klart.se likaså. DMI var inte bättre de, eftersom de förutspådde uppklarnande.

    Resultatet: 100% mulet, och 17 grader. Vid 9 på morgonen regnade det t o m, vilket inte var med i prognosen. Sämst var Yr.NO, de hade inte rätt varesig gällande temperatur, vind, molnighet eller nederbörd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *