Normalvärme i augusti

Stockholm

 (TT)

Augustivädret i Sverige var ostadigt men i slutändan blev temperaturerna relativt normala i hela landet, enligt SMHI.

I södra Götaland var det rejäl sommarvärme med uppåt 30 plusgrader mellan 17 och 20 augusti. Annars var perioderna med stabila högtryck och högsommardagar lätträknade, och i norra delen av landet blev frostnätterna allt fler från månadens mitt.

Stora delar av landet fick mycket regn, med de största mängderna i Värmland och Dalarna.

Detta inlägg har 6 kommentarer

  1. Inget fel på Agusti heller. Visst mycket regn 31/8 men annars en mycket bra sommar enl mig.

  2. Jag undrar om det verkligen är normal nederbörd här… Somliga fick inte ihop en tredje skörd med ensilage och alltså inte tillräckligt för hela vintern… Väääldigt torrt i markerna i torsås!! Ingen svamp i skogarna i heller 🙁

  3. Pär Holmgren, med kollegan Staffan är i stan med sin ”show”. Starkt att ta sig tid till detta. Men borde inte detta tas upp i skolan? Så himla svårt att förstå det hela är det ju inte, även om man utelämnade aresoler. Man kan ju inte ta upp allt.
    Vänligen.Palle i Varberg

  4. En himla massa TT-inlägg, det är trevligare med Martin!

  5. Jag fick precis som jag önskade: 10 dagars vackert väder 8-17/8, när släkten kom på besök. Bästa vädret denna sommar (med undantag av värmeböljan i maj). Gäller N Bohuslän.

  6. Prognosen för NV-Skåne hade ingen lyckats pricka rätt. YR.NO förutspådde sol och 18-20 grader, SMHI förutspådde halvklart, Klart.se likaså. DMI var inte bättre de, eftersom de förutspådde uppklarnande.

    Resultatet: 100% mulet, och 17 grader. Vid 9 på morgonen regnade det t o m, vilket inte var med i prognosen. Sämst var Yr.NO, de hade inte rätt varesig gällande temperatur, vind, molnighet eller nederbörd.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny
%d bloggare gillar detta: