Damm kan brista, evakuering beordrad

New Orleans

 (TT-Reuters)

Myndigheterna i Louisiana gav på torsdagen order om evakuering av 60 000 människor utmed Tangipahoa-floden. Anledningen var att det fanns omedelbar fara för att en damm skulle brista i grannstaten Mississippi.

Den hotade dammen ligger i närheten av staden McComb i Mississippi. Det hotade området i Louisiana sträcker sig längs floden mellan städerna Kentwood och Robert.

För New Orleans, en av de platser i Louisiana som drabbats mest av ovädret Isaac, var det ingen fara eftersom krisområdet ligger 16 mil ifrån staden.

Guvernören Bobby Jindal arrangerade busstransporter för att hjälpa till att evakuera invånarna.

Innan det långsamma ovädret Isaac, först i form av tropisk storm, sedan orkan och därefter åter storm, har dragit bort är nästa orkan på väg. På torsdagsmorgonen var en miljon invånare utan ström i Louisiana och Mississippi efter Isaacs framfart.

Nu håller orkanen Kirk på att formas i mitten av Atlanten och förstärks på sin färd. På torsdagseftermiddagen befann sig Kirk, en kategori 1-orkan, 300 mil från Floridas kust.

USA:s nationella orkancentrum NHC bedömde att orkanen skulle tillta i styrka de närmaste 48 timmarna. Kirk är den femte orkanen under årets orkansäsong.

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

1 CommentLeave a comment

  • Hej kan du inte berätta hur vädert blir här fram över.Hoppas att sommaren håller resterande av året.