Kommer vintern tillbaka?

Kommer vintern tillbaka?

Det är ett lite dramatiskt skifte i vädret just nu. Förutom solförmörkelse idag och norrsken om nätterna så drar kallare luft ner över landet just nu. Dessa tre saker har dock inget med varandra att göra. De bara råkar inträffa just nu.

Som en liten paradox så är det vårdagjämning nu, lagom till att det blir kallare och till och med faller snö i södra Sverige.

Kommer vintern tillbaka?Väderprognos för helgen. 

Men nej, det är inte så att vintern kommer tillbaka. Det blir bara lite kallare ett par dagar. Men det kommer trots kylan att vara varmare än normalt så här års på många platser, i synnerhet i Norrland.

Men lite snö blir det. Först ett moln och nederbördsområde som under fredagen berör Götaland och Svealand. Norrland har samtidigt klart väder på många platser, idealiskt för att betrakta solförmörkelsen som i skrivande stund är på väg till sitt maximum.

Högtrycksryggen som ger det fördelaktiga vädret i Norrland växer till sig och sprider sig under natten mot lördagen ner över Svealand och Götaland.

På lördag blir det klart väder på många platser. En hel del sol och mest svaga vindar. Risk för halka främst i Svealand till följd av påfrysning av våta vägbanor.

Och nej, det blir inte vinter igen. Detta är bara vad som vanligen kallas ett ”bakslag”.

/Martin

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

11 CommentsLeave a comment

 • Här i Höga Kusten blev det ett bakslag förra midsommar , hagel & nordvästvindar . Klockan 23 var det endast +2 grader varmt / kallt , det var varmare på nyårsafton !!

 • Ett litet bakslag blev det, inte mycket till vinter men det är inget att förvånas över som det ser ut nu.

  Mer förvånande är Schibsted’s reklamutnyttjande av Klart.se, det är långt ifrån det Klart var ifrån början. Nu har de där piiiiip helsidespopuperna varit igång ett tag igen och jag har tröttnat, tänker inte gå in på Klart mer.
  Innehållet i dem säger mig att Schibsted inte förstår och därmed inte tar ansvar.

   • Jo men det vet jag, har ju läst på bloggen sedan den startade. Du får hälsa dem att jag bara stödklickat på Klart tack vare bloggen. 😉

  • Tråkigt om du tröttnar” Trötter”. Dina inslag är intressanta tycker jag.

   • Tack Börje. Men det gäller bara Klart.se.
    När det gäller mina kommentarer här så har jag bara en plan, och det är att inte ha någon, utan bara skriva när och om jag känner för det.

 • Undrar vad det blir för väder nästa vecka och i påskhelgen…..

  • Hej.
   Jag klurar på det just nu. Det är lite långt in i framtiden men jag vet att många undrar. Skall se hur tvärsäkert jag kan uttala mig.

   • Jag tror att det antagligen blir sol eller moln och kanske nederbörd, men även uppehåll. Det kan också blåsa och vara vindstilla. Mest troligen pendlar temperaturen mellan -10 och +10.

  • Vårlängtan, jag tror du får dina önskningar uppfyllda. Får jag vara med och gissa så halkar Nordamerika tillbaka i samma fastlåsta väder de haft länge nu och vi halkar tillbaka till varmare under denna veckan. ”Vintern” bör vara körd med det för oss i söder.
   Men det är säkrare att lyssna på Martin. 😉

 • Nu kommer våren att vara lite mer normal det som är kvar av Mars månad . Varför är jag så säker på det undrar nog många . Jo vi kan knappast begära försommar värme ännu (även om vi vill) vädret brukar slå om då o då, så det verkar troligt att det blir mer normalt för årstiden. Påsken är ju ganska tidig i år så det finns väl risk för att det blir både snö o regn . (April snö är fåragö) Har hört att April ska bli både lite småkylig och nederbördsrik . Vad säger du Martin om det har du hört de också ?