Håll i hatten, Katia kommer

Av Martin Hedberg

Så var den då här, den tropiska stormen Katia. Ovädret har medfört att det varit förhållandevis ljummet i dag och i helgen. Men nu är det istället stormvindar som drar in. Efter det, när Katia befinner sig öster om oss, så är det istället sjunkande temperaturer som gäller.

Men först blir det alltså blåsigt. Det handlar om västliga vindar och det är främst Götaland och Svealand som får ta del av dem. Och eftersom Västkusten ligger närmast i väster och dessutom friktionen uppströms (västerut när det råder västliga vindar) är liten så blir det ordentligt blåsigt.

Det varnas för vindar som temporärt (byvindar) når upp i stormstyrka.

/Martin

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

3 CommentsLeave a comment

 • Biter mig fast vid MrJet reklamen.
  Man måste acceptera reklam, men att försämra funktionalitet på en site pga reklam är inte acceptabelt. Miljöförstöring på Internet.

  Reklamen för MrJet som täcker ”varmast/kallast/blåsigast”, ”nederbörd just nu” och länken till bloggen inom en sekund, är försämrad funktionalitet just pga att det är förstasidan.
  En ny besökare kanske inte ens stannar/kommer tillbaka pga detta och tappar man läsare motverkar man själva syftet med reklamen.

  En liten bug; Menyraden överst, klickar man på fliken ”Världen” och sedan klickar på ”Prognos” fliken för att komma tillbaka så går inte det.

  Martin: OK, tack. Buggen fixad.

 • Tack för tipset att direkt gå till blogg.klart, det funkar. I går gick det senare på dagen att komma in det vanliga sättet, men nu hade jag igen bara en sekund, som Jeb berättar (skönt, då ligger felet inte i min internetanslutning…)!

 • Stör man sig på reklam så kan man köra adblock, finns till chrome och firefox (för ni kör väl inte IE? :P)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *