Fem till tio plusgrader i morgon?

Av Martin Hedberg

Just idag vaknar landet upp till frost, men det är ett undantag sett till de senaste dagarnas väder som har varit förhållandevis milda.

Och mildare blir det.

Under onsdagen strömmar riktigt mild, ja nu är det nästan dags att säga varm, luft upp över Skandinavien. Jag väntar att det skall bli omkring tio plusgrader i större delen av Götaland, Svealand och sydligaste Norrland.

Övriga Norrland får mellan noll och fem plusgrader. Det är bara i norra delen av Norrbotten som vi hittar några få minusgrader mitt på dagen under onsdag.

Torsdag blir också mild, även om det är någon grad lägre än under onsdagen.

/Martin

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

10 CommentsLeave a comment

 • Kollar man framåt till den 24 nov.på era prognoser ser det ju ut att bli minusgrader här i Dalsland.
  Hur säkert är detta?

 • hej jag blev ganska imponerad igår när min kompis skrev om norrland och stockholm och jag håller med honom helt och hållet.

  Stockholmare tar mopeden till kompisarna
  Norrlänningar tar snöskotern till kompisarna
  Stockholmare går på klubb och barer
  Norrlänningar har fest i grannens 240
  Stockholmare klagar på kylan i 5 plusgrader
  Norrlänningar tänker det är lite kallt i 40 minusgrader
  Stockholmare har sett hela världen på bild och kartor
  Norrlänningar har världen utanför dörren
  I stockholm måste man vara finklädd i dyra
  kläder för att respekteras
  I norrland kan du gå som du vill och respekteras
  I stockholm finns inga vilda djur utom på zoo å det kostar pengar
  I norrland har du vilda djur utanför huset och det kostar gratis 😉
  Vi som är född i norrland vet hur det är att leva 😉 finns mer i livet än utseende och brats…. kopiera och klistra in om du älskar norrland, bor där, född där bott där!!!!
  I LOVE NORRLAND♥

  jag gillar också norrland tur att jag bor där 😀

 • Kan hålla med om att det är vackert där men det är så mörkt på vintern. Jag bor i Skåne och tycker att mörkret här under vintern är för mycket. Kanske snön gör att det är ljusare norrut. 🙂

 • Kopiera och klistra in? Det här är en väderblogg väl och inte en Facebook sida.
  Har bott i Norrland själv och mina släktingar som inte åker skoter gnäller jämt över kylan, så Norrlänningar är inte så hårda som dom tror. Fösrstå stockholmarna som står ut med denna vardagsstress, julterrorister och självmordsbombare som inte vet vad dom håller på med, alla schlagerpsykotiska siliconbröstbloggerskor och sen bo i samma stad som Tommy Körberg och ändå kan vara glada och trevliga. Det är hårding det!!

 • En del norrlänningar verkar tro att klimatet är varmt i Stockholm. Inte ens sydvästligaste Skåne har ett klimat att skryta om. Inte undra på att många emigrerar från kylskåpet vi kallar Sverige.

 • Bor i Istanbul har fortfarande behagligt väder ca 17 grader idag och solsken. Somrarna är dock för varma, men då åker jag till Hultsfred där vi har ett hus. Även om det inte är behagligt väder i Sverige under stora delar av året så har det dock sina fördelar. För bara tre veckor sedan så såg det ut att bli krig mellan Turkiet och Syrien. Men de flesta har glömt det nu här. Life goes on. Kan ni tänka er vilket rabalder det hade blivit om Sverige hade lobbat granater till Danmark, i pressen? Sverige är en ankdamm, men det är en bra sak… Jag tror nog att de flesta i Norrland tycker det är djävligt kallt när det är -40, men om man tar på sig ordentligt så kan det ju vara kul och gå ut och frysa näshåren av sig.

 • fredrik, som du kallar dig nu. Är övertygad att du är samma person lägger liknande inlägg gång på gång under olika namn som leif, kurt, pålle och många fler. Oftast om vintern och att martin har fel. Varför använder du inte samma namn och varför samma tjat hela tiden? Störande!

 • Tycker det är dags att Klart.se inför någon form av inloggningskrav, självklart skall man kunna vara anonym ändå. Tror det skulle ge en mer hyfsad ton.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *