Accepterad för Climate Reality Project

Climate Reality

Vad gör du själv i slutet av september? Jag kommer att vara i Florida och delta i Climate Reality Leadership Corps. https://www.climaterealityproject.org/. Fick just reda på att jag var antagen. Det blir i synnerhet intressant eftersom vi nu närmar oss klimatförhandlingarna i Paris. Nätverket kommer att göra en del intressanta aktiviteter inför detta.

Climate RealityJo, jag kan redan en del om klimatförändringar, scenarier, konsekvenser, åtgärder och anpassning. Men jag tänkte att det skulle vara intressant att ansöka till utbildningen, skapa fler kontaktytor och försöka göra ännu mer skillnad i nya nätverk.

Så här presenterar man sig själva:

”In 2006, Nobel Laureate and former U.S. Vice President Al Gore got the world talking about climate change with the Academy Award-winning film An Inconvenient Truth. It was just the beginning of a climate revolution, and later that year, he founded The Climate Reality Project to take the conversation forward and turn awareness into action.

The Climate Reality Project is a diverse group of passionate individuals who have come together to help solve the greatest challenge of our time. We are cultural leaders, marketers, organizers, scientists, storytellers and more, and we are committed to building a better future together.”

Man har hållit utbildningen på flera platser i många länder. Just den här gången går utbildningen i Florida. Om jag anstränger mig så kommer jag att tänka på bilar, sandstränder och rosa flamingos. Med lite mindre ansträngning och fantasi så är det NASA, orkaner och översvämningar som jag främst kommer att tänka på.

Projektet är lösningsorienterat. Information, gräsrötter, politiker, näringsliv, påverkan, entreprenörskap, energi och ny teknologi.

Kombinera det med väder, klimat och riskhantering ur ett svenskt perspektiv. Eller förändra det svenska perspektivet.

Det här blir intressant.

/Martin

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

2 CommentsLeave a comment

  • Gratulerar!
    Till glädje för oss alla att du gör detta, och, hoppas jag, inte minst till glädje för dig själv!
    Mikael Liljeström

  • Jag tycker att klimatfrågan på individnivå har gått i stå. Alla klimatexperter talar i övergripande termer om vad som måste ske i framtiden på nationsnivå. Det jag saknar är råd som enskilda kan ta till sig, förutom att äta mindre kött o mejerivaror samt att åka färre mil med bil. Speciellt inställningen att få folk att använda bilen mindre genom höjda bränslepriser tycker jag är horribel. Vilka drabbas av detta, jo människor som inte har så feta plånböcker, övriga bryr sig knappast. Det är därför jag avskyr miljöpartiet som pesten – ett parti för bättre bemedlade. Hoppas dom åker ut ur riksdagen i nästa val. Att hoppas på en snar elbilsrevolution är överoptimistiskt, åtminstone för den fattigare delen av befolkningen. Det kommer aldrig att finnas en billig andrahandselbil eftersom det då är dags att byta batteri för ca 100000 kr. Så enl min mening kommer efterfrågan på en billig andrahandsbil, fossil/etanol, att bestå under mkt lång tid. Och varför i all sin dar höjdes plötsligt etanolpriset med ca en krona i våras. Mitt onda öga anar miljöpartiet bakom alla dåliga beslut. Priset verkar höjas igen vid årsskiftet. Och detta på ett miljöbränsle som borde vara superbilligt. Jo, man skyller på EU som inte tillåter att fossilbränslen får för stor konkurrens. Åt h-e med EU!
    Upprepar utgångsfrågan: var finns realistiska verksamma förslag för att på individnivå sänka CO2-belastningen?