Al Gore maratonföreläsning

Al Gore

Al Gore höll en tvåtimmars föreläsning om klimatförändringar, extremväder, amerikansk lokalpolitik, internationella förhandlingar, förnekare, fossil- och förnybar energi samt anpassning nu under eftermiddagen.

Gore har fortfarande bra svada och stort engagemang. Innan han börjar själva föreläsningen ger han lite tips om hur man bör disponera sin tid, hur komplicerade (eller översiktlig) man bör vara med tekniska detaljer inför olika publik och hur man bör balansera hot och hopp. Det är lätt att ”gå igång” på alla problem och därmed skapa uppgivenhet inför de stora frågor vi står inför. Man behöver skapa hopp och det är många bra saker som sker, men kan inte ducka inför problemen.

Själva föreläsningen är intressant, välgjord och dynamisk. Jag hittar i och för sig några små detaljer som jag skulle vilja justera, men det är bara bråkdelar av helheten. Det totala intrycket är bra och korrekt. Al Gore har lärt sig att han snabbt blir attackerad om han säger något felaktigt.

Al Gore

Al Gore föreläser i Miami under The Climate Reality Project

Jag är imponerad av bredden i hans berättande. Utan att blinka citerar han såväl forskare som jurister och politiker. Al Gore blir framför allt engagerad när han får berätta om korkade politiska beslut samt entreprenöriella framgångar.

Nu efter fikat är det frågor från publiken till honom och forskaren Dr. Henry Pollack.
Det hela är snyggt gjort.

Take-away är att det blir värre och värre, samt bättre och bättre, snabbare och snabbare.

/Martin

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

1 CommentLeave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *