5-10 cm nysnö

Av Martin Hedberg

Det fortätter att vara molnigt och komma regn/snöblandat regn i Götaland. Nederbörden har under natten rört sig vidare norrut, men faller då ut som snö.

Under fredagen fortsätter snöandet i en stor del av landet. Det sprider sig vidare österut, men/och det lättar något i sydväst, dvs de västra delarna av Götaland.

Snöfallet kommer säkerligen att ställa till med en del problem i trafiken och det är även utfärdat varningar främst i Götaland, Svealand och sydligaste Norrland.

Man kan ju ha lite olika inställning till snöfall i mars. Många hade nog tänkt sig att det skulle bli vår rätt snart, man får respektera att de upplever vatten i frusen form som ett bakslag. Det har trots allt börjat bli lite grönt där snön töade bort för ett par veckor sedan. Andra uppskattar att vintern inte släpper greppet för tidigt. I den norra halvan av landet skall det fortfarande vara vinter ett par veckor till.

Hur som helst så skiftar vädret igen till i morgon lördag. Då växer en högtrycksrygg in. Det blir klart väder och sol på många platser och temperaturen klättrar upp ett par grader.

/Martin

      

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *