Mer regn än uppehåll

Av Martin Hedberg

Idag tisdag blir det regn främst i mellersta Norrland. Men fronter ligger även och skvalpar utanför såväl ost- som västkust i söder. Det blir i allmänhet mycket moln och temperaturen blir på eftermiddagen mellan 10 och 15 grader, något varmare i Östra Svealand.

Fronten som idag ger regn över Norrland och Östersjölandskapen intensifieras till i morgon onsdag. den rör sig också något söder/västerut. Det gör att det kan komma rätt så rikliga mängder regn över Södra Norrland och Östra Svealand på onsdagen.

Snart målas löpsedlarna med ord som ”oväder”, ”storm” och ”väderkaos”. Just nu skulle jag välja ordet ”höstrusk” och också påminna om att vädret varierar över såväl rum som tid: Det kan vara betydligt värre på andra platser än vad jag har det just nu. Och bara för att det tokregnar på mig så betyder det inte att det gör det på alla andra.

Om man har någon verksamhet eller sysslor kvar efter sommaren som är far illa av vatten så är det i alla fall läge att se om sitt hus nu. Det kommer att regna. Men/och perioderna då det är uppehåll kommer inte att vara så långa att det torkar upp ordentligt. Blir något blött nu så kommer det att fortsätta vara det ett bra tag om man inte får in det under tak.

/Martin

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

1 CommentLeave a comment