Nu blir det sol och värme.

Ett högtryck växer in över stora delar av Europa under veckan. Det stabiliserar vädret och frånvaron av moln gör att temperaturen stiger.

Det är inte givet att alla tycker det är bra med sol och värme, men sett ur perspektivet av översvämningar, för blöta åkrar och att det snart är midsommar, så kan nog de flesta enas om att kommande väder ser lovande ut.

Så, regnet över norra Norrland drar bort sent idag söndag, ett nytt mindre regnområde kommer in över södra och mellersta Norrland i morgon måndag. Med sedan: Mest svaga vindar och stigande temperaturer. I både Norrland, Svealand och Götaland (i södra Sverige börjar temperaturen stiga märkbart redan under måndagen).

/Martin

PS. Passa på att njuta av det härligt svala vädret vi har nu. Om en vecka eller två kanske det finns anledning att klaga på värme och torka. DS

4 Comments

  • Säger som Gert Fylking, när Nobelstiftelsens pristagaren i litteratur tillkännagavs för några år sen: ÄNTLIGEN !!!!!! =)

  • Efter en vinter som denna och en inledning på sommaren som fått mig att fundera på om det är meningen att man ska bo i ett sådant här klimat, så tänker jag inte klaga på värme och eventuell torka!
    Må gott i den värme som nog de flesta av hoppas verkligen kommer!!!

  • Det brukar vända vid midsommar !!! så nu får vi nog torka resten av sommaren med allt som det medför 😉

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: