Boken Extremt Väder

Boken Extremt beskriver, som titeln antyder, extremt väder. Ett par case från Sverige (Gudrun, översvämningar och bränder) och utöver det en stor exposé av fenomen från hela världen.

Jag har velat gå ett steg längre än att ”bara” visa vackra bilder och förklara väderfenomen. I förekommande fall förklarar jag hur vädret påverkar oss människor, till exempel vad som händer när man får höghöjdssjuka eller hur extremt väder påverkar våra samhällen.

Boken tar även upp klimatförändringar och en lite mer personlig betraktelse över människans relation till naturen och vad som krävs av oss för att förstå och hantera det som händer.

Boken finns att köpa i handeln och går att beställa från de nätbokhandlarna, tex Adlibris.

Boken är fin att ge bort eller dela ut i samband med föreläsningar (vare sig de handlar om extremt väder, klimat eller något annat). Om du vill beställa fler än femton exemplar så kan jag ombesörja det och skicka dem med DHL. (Jag kan skicka enstaka exemplar också, men portot per exemplar gör att det i de fallen är bättre för dig att handla genom vanliga bokhandeln/nätbokhandeln.)

Jag håller också föredrag och webbinarier kring bokens tema. Visar bilder och videos på extrema väderfenomen och sätter dem i sina sammanhang. Gå till ”Boka föredrag” för att skicka en förfrågan.

Nedan en recension i SVT Go’ kväll i början av mars 2020.