Just nu pågår en liten kamp mellan två stora tryck. Ett högtryck i väster och ett lågtryck i öster. Kampen går ut på att vinna eller förlora terräng. I skiljelinjen blåser det.

Och att det blåser det märker många just nu. Nordliga vindar sveper ner över landet. Det har bildats snöbyar och temperaturen sjunker. Nåja, det blir i alla fall lite kallare sett till temperaturen man mäter. Men det känns mycket kallare till följd av vindarna.

Nåväl, högtrycket i väster växer in över landet. Det gör att bandet med de kraftiga vindarna följer med lågtrycket som även det rör sig österut. Under lördagen är det relativt torr luft som täcker landet. Vindarna kommer att ha avtagit markant i väster, men fortfarande kommer det att vara blåsigt i öster, i synnerhet över Östersjön och till viss del längs med Norrlandskusten.

Trevlig helg,

/Martin

26 Comments

  • kan bara hålla med daniel till fullo, långtidsprognoser denna vinter har bara gjort mig besviken,bättre dom håller sig till prognoser dom kan hålla,det vill säga 3 dygn,inte mer om vädret tänker vara så här en längre tid,vi får väl hoppas på nästa helg att den riktiga vintern kommer med snöbyar och minusgrader,men jag tvivlar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: