Har du testat mikrofoner?

Har du testat mikrofoner?

Dela kunskap

Man kan dela in världen i de som har, och de som inte har, testat mikrofoner. Man kan göra andra indelningar också, men nu går linjen längs med en mikrofonkabel.

Om ni har varit i mikrofontestarträsket så kommer ni att känna igen er. Om ni inte varit där så kan det vara hög tid att få en inblick. Eller upplyssning (ja, det skall vara två s).

Så här kan det låta när man blandar nonsensprat med insikter.

När det gäller ljud så är det många saker som spelar in, mikrofoner, recorder, filformat, upplösning, efterbearbetning mm. Och framför allt akustiken i rummet där inspelningen sker. Och givetvis Vad man säger och Hur man gör det.

Det här med Hur är nog det mest intressanta. Hur man förhåller sig till lyssnaren. Den mentala inställningen, äktheten i monologen. Jag vet ju inte vem som kommer att lyssna eller vilken situation denne kommer att befinna sig. Men beroende på hur jag definierar och utför innehållet så kommer jag att ”gå igenom” olika bra.

Nå, min sampling i podden handlar i det här fallet om fem mikrofoner och min relation till dem. För relationen till lyssnaren börjar med relationen till mikrofonen.

Lyssna helst med hörlurar.

/Martin

PS. Vill ni lyssna mer spana in podden Beyond One Degree. DS.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny
%d bloggare gillar detta: